23948sdkhjf

Ny storkontrakt til Pipelife Norge

Pipelife Norge AS har vunnet nok en kontrakt for levering av store og lange PE trykkrør. Til sammen 3 900 meter rør med diameter 2,5 meter skal slepes sjøveien fra Stathelle til Ras-Djinet i Algerie. Kontraktsverdien er 10,8 mill. euro, 85 mill. kroner.
Pipelife Norge AS har signert kontrakten for den nye leveransen med sør koreanske Daewoo Engineering & Construction Co., Ltd. Rørene og delene skal produseres ved Pipelifes fabrikk i Stathelle. Fabrikken har levert en rekke slike ordres, der rørene produseres i lengder opp til 600 meter og diameter opp til 2,5 meter. Fabrikken i Stathelle er blitt kjent over store deler av verden for disse leveransene og den spektakulære transporten fram til destinasjonen. Det er tidligere gjort slep til land i store deler av Mellom- og Sør-Amerika, Europa, Nord- og Vest-Afrika samt deler av Asia. Det hittil siste slepet gikk sjøveien til Takoradi i Ghana med 8 800 meter rør med diameter 2,5 meter.
Produksjonen av rørene til den nye kontrakten starter allerede i slutten av september, og vil pågå i tre måneder. Slepingen med taubåt skjer i 1. kvartal 2014. Disse prosjektene representerer en betydelig og voksende del av Pipelifes virksomhet, og gjør at Pipelife Norge AS er blitt det største eksportselskapet i Pipelifekonsernet. Rørene skal installeres i sjøen for å tilføre kjølevann til et kraftverk i Ras-Djinet, Algerie. I en pressemelding trekker Pipelife fram fordelene som dette rørkonseptet har ved installasjon i sjø: PE-materialets og rørenes robusthet og fleksibilitet. Plastmaterialet er korrosjonsresistent og de lange lengdene er effektive ved installasjon. Økonomisk og miljømessig gir løsningen et bærekraftig bidrag til viktige infrastrukturprosjekter. I tillegg til energi- og kraftverk utgjør leveranser til avsaltingsanlegg, oppdrettsanlegg og utslippsledninger hovedmarkedene for selskapets store og lange rør.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11