23948sdkhjf

Coperion med verdens største kompounderingssenter

COPERION GmbH har nylig åpnet verdens største testsenter for kompoundering av plastmaterialer i Stuttgart, Tyskland. Ikke mindre enn 20 ZSK-ekstrudere står klare til testkjøring for kunder fra hele Europa. Kapasiteten er beregnet til rundt 100 kundetestkjøringer per år.
Det nye, tekniske kundesenteret er stort og i tre plan – se bildet. Det erstatter det eksisterende senteret og vil gi kundene en helt annen mulighet til optimaliseringer og til testproduksjon av store batcher nærmest mulig opp til det som kan regnes som normal produksjon. Senteret vil selvfølgelig også tilby kundene å videreutvikle egne prosesser. I tillegg vil senteret brukes til å utføre interne tester med nye maskinkomponenter. Testsenteret i Stuttgart er utstyrt med 20 forskjellige av de nyeste ZSK-ekstruderne med gjennomstrømningskapasiteter fra 10 til 3 000 kg/time. Et rikholdig utvalg av måleutstyr er tilgjengelig for bruk på de forskjellige linjene for å lese av ulike parametere under varierende driftsforhold i tillegg til fuktighets- og viskositetsmålinger etc. I løpet av de kommende månedene vil måleteknikkene dessuten bli supplert med nye enheter fra Coperion K-Tron .
Et rom er for øvrig spesielt utstyrt for avgassingstester og skal oppfylle alle sikkerhetskrav. Resultatene av forsøkene som gjøres i testsenteret blir skalert opp til faktisk produksjonsnivå av eksperter fra Coperion.
Ekstruderingssystemene hos store polyolefinprodusenter og de største brukerne har kapasiteter på fra 60 til over 100 tonn/time. For å betjene slike kunder er det største rommet i det nye senteret utstyrt med state-of-the-art teknologi for oppskalering og utviklende studier for kunder i polyolefinbransjen, alle typer av simuleringer etc. Ekstrudering, kompoundering og testing av materialer for næringsmiddelindustrien er også ivaretatt i senteret. I tillegg til det nye testsenteret i Stuttgart har selskapet også to andre sentra, i Ramsey, NJ/USA og et nybygd senter i Nanjing/Kina, begge utstyrt med store kompounderingsmaskiner. Selskapet driver også verdens største testsenter for bulk-materialer i Weingarten i Tyskland. Dette nettverket av testsentra sies å være det eneste i verden som dekker hele prosesskjeden for kompoundering av plast.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172