23948sdkhjf

Norner hjelper russerne til lønnsom PE- og PP-produksjon

Det russiske petrokjemiselskapet SIBUR og Norner har siden i fjor hatt et prosjekt som skal komme med forslag til forbedringer og kostnadsreduserende tiltak i SIBURs polyolefinproduksjon (PE og PP).
Samarbeidet startet tidlig i 2012 og med inngående kontakt mellom Norner og Niost LLC, som er SIBURs FoU-senter i russiske Tomsk.
Norners omfattende kjennskap til og lange erfaringer med polyolefinproduksjon har stått sentralt i prosjektet og har vært helt sentral for den kompetanseoverføringen som har funnet sted. Prosjektet har hatt flere delmål, bl.a. har det gått på tilsetting av riktige additiver i produksjonen, å etablere systemer for råvaregodkjenninger og utvikling av innkjøpsstrategier. Seminarer og kurs har blitt arrangert både hos Norner i Norge og hos Niost i Russland og der Norners medarbeidere og vitenskapelige laboratorier har vært benyttet aktivt under treningen. Det har tilført SIBURs ansatte nødvendig kompetanseheving og sørget for utvikling og innføring av nye prosesser, ikke minst på innkjøp, der også kvalifisering av leverandører og deres produkter har vært blant delmålene.
De siste månedene har samarbeidet inkludert følgende aktiviteter: · Opplæring i laboratoriepraksis for testing og karakterisering · Re-engineering av innkjøpsstrategier og innføring av tverrfaglige prosesser · Kost-/nytteoptimalisering av produkter og forenkling av leverandørkjeden
Resultatene er tydelige og bl.a. · er FoU-senteret Niost nå selv kvalifisert til å kvalifisere de nødvendige tilsetningsstoffene som SIBUR skal bruke i produksjonen · er det etablert effektive og transparente innkjøpsprosesser for tilsetningsstoffer som skal sikre høy kvalitet til riktig pris · er det forbedret kunnskap hos SIBUR innen polyolefinadditivering som skal gjøre selskapet i stand til å tilby produkter av høyeste kvalitet, samt en mer effektiv fabrikkdrift.
Basert på de positive resultatene fra samarbeidet har SIBUR og Norner diskutert nye innovasjonsprosjekter med mål om ytterligere styrking av SIBURs posisjon i hjemme- og eksportmarkedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079