23948sdkhjf

Dow planlegger gigantfabrikk for EPDM i US

Dow Elastomers melder at selskapet har startet planleggingen av en kjempefabrikk for produksjon av EPDM i Plaquemine, Louisiana. Fabrikken skal produsere NORDEL-kvaliteter for hele verden, et varemerke som for øvrig i år kan feire 50 år i markedet. Etter planene skal anlegget stå klart til produksjon i 2016.
Det nye anlegget vil bli basert på Dows nyeste, egenutviklede metallocenkatalysatorer som gjør det mulig å produsere øremerkede EPDM-løsninger for kunder på global basis og med produkter som har høy Mooney-viskositet.

Anlegget plasseres strategisk i Louisiana, ved USAs gulfkyst, for å kunne nyttiggjøre seg Dow-konsernets store mengder etylen og propylen fra rørledninger som bl.a. frakter omstridt skifergass.
Anlegget, som vil betjene kunder globalt, ventes å være i drift i 2016. Dow Elastomers er for øvrig verden største, globale produsent av metallocen EPDM, for markedssegmenter som inkluderer transport, bygg og anlegg, wire og kabel og generelle gummiprodukter for industrien. Det er ikke opplyst noe om investeringsrammen og heller ikke kapasiteten utover at anlegget vil være av «world scale».
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078