23948sdkhjf

Dow selger sin lisensierings- og katalysatorvirksomhet for PP

11. oktober meldte Dow Chemical Company at konsernet har inngått en endelig avtale om å selge sin lisensierings- og katalysatorvirksomhet for polypropylen (PP) til selskapet WR Grace & Co. Salgspris er 500 millioner dollar, ca. 3 milliarder NOK. Transaksjonen er forventet sluttført i løpet av 2013.
Salget kommer ikke som noen stor overraskelse, siden Dow midt i mars i år annonserte at selskapet hadde intensjon om å selge bl.a. denne virksomheten. Det som et ledd i Dows nye strategier der det til sammen skal avhendes porteføljer for nærmere 9 milliarder NOK innen senest andre halvår 2014. Transaksjonen omfatter Dows produksjonsanlegg for PP-katalysatorer i Norco, Louisiana. Inkludert er også kundekontrakter, lisenser, intellektuell eiendom og inventar.
Ca 90 Dow-ansatte over hele verden vil tilbys nytt arbeid i W. R Grace & Co som en del av avtalen. Betingelsene i kjøpsavtalen går for øvrig på at WR Grace & Co skal ivareta kundene, lisensiering og leverandørkontrakter og relaterte avtaler på samme måte som Dow ville ha gjort det. Begge selskapene er forpliktet til å arbeide sammen for en mest mulig sømløs overgang for alle interessenter. Styreformannen og konsernsjef i Dow , Andrew N. Liveris, er for øvrig klokkeklar i synspunktene på hvor riktig avhendingen av eiendeler som ikke lenger er på den strategiske satsingslisten er. Eller slik han selv uttrykker det i avslutningen av og i begrunnelsen for sin aggressive salgslyst: – … i vår nådeløse jakt på å belønne aksjonærene. For en litt sidrumpa, norsk teknolog får vi håpe at Dow-ledelsen vedtak om avhending er godt og langsiktig fundert av et samstemt styre. God salgsgevinst og utbyttefest det ene året, bør helst ikke resultere i å måtte pisse i buksa for å holde varmen året etter. Selv ikke for giganten Dow. Alt med måte også i nådeløs jakt!
Dow forventer altså å få en solid gevinst av salget. Nettoprovenyet vil bli rettet mot selskapets viktigste prioriteringer som er skikkelig godtgjørelse til aksjonærene, gjeldsreduksjon og finansiering av finansiell vekst. Transaksjonen er forventet sluttført innen utgangen av 2013, i påvente av endelige godkjennelser fra valgte organer og konkurransemyndigheter. AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063