23948sdkhjf

Husky kjøper Schöttli Group

Schöttli, det sveitsiske selskapet som lager sprøytestøpeverktøy, bl.a. for medisinske applikasjoner og for korker/lukkesystemer til emballasje, forteller i en pressemelding at selskapets aksjonærer har inngått en avtale om å selge selskapet til Husky Injection Molding Systems Ltd. Transaksjonen er forventet å være avsluttet i begynnelsen av desember.
Den industrielle investoren CGS kjøpte i begynnelsen av 2008 en majoritetsandel i Schöttli AG. Målet var å utvikle selskapet til å bli en global leder for de nevnte sprøytestøpeverktøyer. Sammen med den tidligere eieren av Schöttli AG, Martin Schöttli, har en strategi om utvikling og nye oppkjøp blitt gjennomført, bl.a. med oppkjøp i Kina og USA. Den påfølgende integrasjonen og opprettelsen av en global organisasjon har gitt Schöttli en betydelig økt markedsandel og lønnsomhet. Flere nye teknologier er også blitt utviklet de siste fem årene og bidratt til veksten.

Husky Injection Molding Systems Ltd er en global leverandør av sprøytestøpemaskiner, utstyr og tjenester til plastindustrien. Selskapet har mer enn 40 service- og salgskontorer over hele verden samt tilbyr kundestøtte i over 100 land. Husky har produksjon av maskiner og utstyr i hjemlandet Canada, men også i USA, Luxembourg, Østerrike og Kina.
I pressemeldingen står det at ved å bringe Husky og Schöttli sammen, vil kundene dra nytte av utvidet teknisk kompetanse i produksjon av høykvalitetsdetaljer og større kapasitet for å øke hastigheten til markedet. I tillegg utvides den globale organisasjonen og nettverket ytterligere.
Etter gjennomføringen av handelen vil Schöttlis hovedkontor i Diessenhofen, Sveits, samt selskapets fasiliteter i San Dimas, California og Suzhou, Kina bli en del av Huskys globale nettverk.
Som vanlig ved oppkjøp skal transaksjonen godtas av selskapenes organer og konkurransemyndigheter. Men partene tror altså på en gjennomført transaksjon i løpet av første del av desember i år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078