23948sdkhjf

Gummiteknisk påfyll

Norges Gummitekniske Forening avholdt medlems- og årsmøte 7. og 8. november på Holmsbu Quality Spa & Resort i Hurum. Som alltid med gode faglige innslag og i en organisasjon som øker i størrelse for hvert år.
Års- og høstmøtet i NGF samlet i år 37 deltakere til så vel gummifag som årsmøte. Som vanlig foregikk møtet i en gemyttlig og sosialt, fin tone. Denne gang også i omgivelser der arbeidsklærne etter hvert ble byttet mot slåbrok, badeantrekk med dertil hørende boblebad. Men det var først etter at faglige aktiviteter og årsmøte var avsluttet. Og før den gode middagen der for øvrig mangeårig styreleder, Torstein Sagen, hadde noen skrå tilbakeblikk han delte med oss alle.
Hans Fredrik Sandberg fra Seal Engineering i Fredrikstad fortalte forsamlingen om de mange mulighetene – og utfordringene – man har for å produsere høyteknologiske tetninger av alle slag ved maskinering av emner av gummi, elastomerer og termoplaster. Og han fikk masse spørsmål underveis. Emnet engasjerte tydeligvis mange. Heidi Svalund fra Trelleborg Offshore Norway, delte sine inntrykk fra K 2013 med oss alle. Hun vektla selvfølgelig det gummitekniske og fortalte og viste bilder bl.a. fra messens «Gummi Strasse». Ellers var hun innom både kjølende materialer inneholdende keramiske fyllstoffer og intumiserende materialer. Sistnevnte ekspanderer kraftig ved temperaturpåvirkning. Hun fortalte også om plastmabehandlingsutstyr hun hadde sett på K-messen som gjør at eksempelvis polefinplastene, som er vanskelig å få tilstrekkelig vedheft til, får økt overflateenergi og gjør at andre materialer kan få godt feste. En fin gjennomgang av en stor messe. Alexandra Torgersen jobber i FMC Kongsberg Subsea AS og er også fungerende styreleder i NGF. Hun holdt et tankevekkende og lærerikt innlegg om industristandardene offshore. Hun presiserte behovet for å bruke standardene for det de er: minimumskrav. Hun mante bransjen til alltid å kombinere for eksempel NORSOKs materialkrav med solid testing også av funksjonskravene til den enkelte applikasjon.
NRC 2014 Deretter slo Lars Petren, fra Lanxess og fra styret i Sveriges Gummitekniska Förening (SGF), et slag for det kommende NRC-møtet i Malmö, 9. og 10. april 2014. NRC eller Nordic Rubber Conference er et arrangement de nordiske gummiforeningene står sammen om. Til våren er det SGF som er vertskap og som rimeligvis bærer de største byrdene med arrangementet. NRC 2014 holdes parallelt med messen Plastteknik Nordic. Måtte mange norske selskaper finne veien til så vel messen som til NRC. La oss vise svenskene at også nordmenn våger å reise til arrangementer utenfor landets grenser!
Generalforsamling NGFs årsmøte, inkludert valg av styre, forløp uten noen form for dramatikk. Medlemsmassen har økt med tre personer siden i fjor, og teller nå 81 medlemmer. Det er plass til enda flere! Økonomien er sunnere enn på lenge, med et regnskapsmessig overskudd på nesten 92 000 kroner. Det er fjorårets arrangement, Rubbercon, på Soria Moria i Oslo, som bidro til det meste av det fine resultatet. Grethe Hartviksen, som pt er i fødselspermisjon, skal fortsatt lede styret i NGF i kommende år, men den nyvalgte nestlederen, Alexandra Torgersen, fungerer som leder inntil Grethe er tilbake. Det er verdt å merke seg at Harald Fredriksen gikk av som kasserer, etter sammenhengende å ha telt penger siden 1999. Men han fortsetter i noe mer tilbakelent styreposisjon, som varamann. Ny kasserer er Heidi Kjellin, også hun fra Trelleborg Offshore Norway.
Styret i NGF består dermed av : Styreleder: Grethe Hartviksen, Trelleborg Offshore Norway AS Nestleder: Alexandra Torgersen, FMC Kongsberg Subsea AS Kasserer: Heidi Kjellin, Trelleborg Offshore Norway AS Sekretær: Jon Huse, DNV Styremedlemmer: Ole Bjørn Rasmussen, Trelleborg Offshore Norway AS Jan-Arild Rygg, Rygg International AS Harald Thon, Statoil ASA Gunnar Hognestad, Statoil ASA Varamedlemmer: Harald Fredriksen, Trelleborg Offshore Norway AS Tore Rasmussen, IMCD Norway AS
Revisorer er Maurice Velterop fra Wilh. Willumsen og Svein Gabrielsen fra Trelleborg Offshore Norway AS. Til slutt, la oss fortsatt slå fast: det er få om noen av de norske polymerorganisasjonene som slår NGF-arrangementene i oppslutning. Innpå halvparten av medlemsmassen møter på årsmøtene, og rekrutteringen av unge teknologer til organisasjonen er også økende. En fin fagdag gis man dessuten. Vel blåst, enda en gang, NGF! Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078