23948sdkhjf

Hurtigere fylling av CNG til gassdrevne nyttekjøretøyer

Hexagon Lincoln, det amerikanske datterselskapet til Hexagon Composites, har nylig inngått en avtale med OMB Saleri om å lansere en nyutviklet magnetventil for naturgassdrevne nyttekjøretøyer. Markedet for slike tunge lastebiler, basert på gassdrift, er for tiden i enorm utvikling i Nord-Amerika.
Det er forventet at denne utviklingen fortsetter etter hvert som stadig flere kraftige naturgassmotorer kommer på markedet.
Selskapet OMB Saleri S.p.A . er en ledende leverandør av ventiler og maskinvare til bilprodusenter. Den nylanserte ventilen, kalt Miami-ventilen, er et resultat av samarbeidet med Hexagon Lincoln. Det blir den første magnetventilløsningen som tar spesielt hensyn til behovene for drivstofftilførsel til naturgassdrevne nyttekjøretøyer (heavy duty vehicles). Tidligere ble elektriske ventiler ikke ansett som levedyktige for dette markedet på grunn av sylindervolumene og fyllehastigheten som kreves. Med den nye ventilen vil fyllehastigheten ikke bli negativt påvirket av den ekstra sikkerheten som den elektriske magnetventilen gir.

De store lastebilene , klasse 8-kjøretøyene, har særskilte krav. Stor lagringskapasitet og rask fylling er avgjørende i dette markedet. Det er nettopp her at OMB Miami ventilen skiller seg ut. Tradisjonelt har naturgass lavere fyllehastighet enn flytende drivstoff. Den nye ventilen bidrar til å forbedre ytelsen på fyllingen av komprimert naturgass (CNG) og samtidig gir den en sikkerhetsfordel fremfor manuelle ventiler.

Drivstofftankene i kompositt som Hexagon Lincoln produserer, varemerket Tuffshell, har lav vekt og samtidig bransjens største lagringskapasitet. Det betyr at trailerne kan kjøre lengre strekninger mellom hver tanking uten at det går ut over lastekapasiteten eller behovet for å øke hjulavstanden. Den nye serien av 26 tommers drivstofftanker fra Hexagon Lincoln består utelukkende av komposittmaterialer. Tankene ble lansert i januar, er markedets største såkalte type 4-tanker. De brukes som drivstofftanker for naturgassdrevne klasse 8-trailere. Kombinert med OMB Miami elektriske ventil, vil løsningen møte bransjens behov for både sikkerhet og ytelse for de store bilene.
Den nye magnetventilteknologien blir presentert for første gang av Hexagon Lincoln ved Natural Gas Conference & Expo i Atlanta denne uken.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078