23948sdkhjf

Grepi Plast med produksjonsavtale med Georg Fischer AG

Grepi Plast AS i Skien har signert en eksklusiv produksjonsavtale med det sveitsiske storkonsernet Georg Fischer AG (GF). Et spesialklammer, Isoclip, for isolerte rørledninger skal produseres og den patenterte løsningen tas nå videre internasjonalt av GF.
Grepi Plast AS var den som utviklet og patenterte spesialklammeret, Isoclip, for isolerte rør. Produktet hjelper til å sikre at de nyeste myndighetskravene i Europa knyttet til energisparing blir ivaretatt på en sikker måte. Daglig leder i Grepi, Toralf Hustveit, forteller at klammeret ble presentert for GF under et møte i Oslo for ett år siden og at selskapet viste umiddelbar interesse. Etter to forhandlingsmøter hos GF i Sveits, signerte GF og Grepi en eksklusiv produksjonsavtale under et møte hos Grepi Plast i Skien i forrige måned. Samtidig har GF overtatt rettighetene til salg og distribusjon, og har tatt patentet videre ut internasjonalt. – Klammeret er en enkel, men smart plastkonstruksjon, lett å patentere. Per i dag utgjør klammeret eneste alternativ til forskriftsmessig innfesting av pre-isolerte, korrugerte rør uten demontering av isolasjonen, sier Toralf til Plastforum. Verdien av avtalen synes han imidlertid det er vanskelig å fastslå da produktet er nytt og retter seg inn mot et kommende marked. – Med økende fokus fra EU på energisparing i boliger, ser både GF og Grepi positivt på dette framover. Produksjonen vil starte i 2014, sier Toralf Hustveit.
Georg Fischer AG har hovedkontor i Sveits, og er et storkonsern. Det består av 125 selskaper hvorav 48 produksjonsselskaper og med lokalisering i 32 land. Omsetning i 2012 var på 3,6 milliarder CHF, eller noe over 24 milliarder NOK. Grepi Plast AS har med denne avtalen og produktet nok en gang vist at små norske bedrifter kan skaffe seg store, internasjonale kunder dersom forutsetningene er tilstede. Det som gjelder er å ha rette produkter, kreative løsninger og høy kompetanse. AI
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078