23948sdkhjf

Habu Holding har fått aksjemajoriteten i Comrod

Habu Holding kjøpte 12. desember nye 3 903 686 aksjer i Comrod Communications ASA. Etter kjøpet kontrollerer selskapet direkte og gjennom nærstående selskaper ca. 51 prosent av aksjene i Comrod Communications ASA og må i løpet av fire uker gi et pliktig tilbud om kjøp av aksjene til øvrige aksjonærer.
Antennespesialisten Comrod Communications ASA er kjent for produksjonen av militære og sivile antennesystemer. De fleste av selve antennene lages i komposittmaterialer. Selskapet har utspring i moderbedriften på Tau i Rogaland. Gjennom oppkjøp har selskapet etter hvert også flere datterselskaper utenfor Norge. Comrod har hatt lange tradisjoner i Norge og satsingen som etter hvert ble gjort mot antenne-markedet ble gjenstand for stor og flott utvikling. De siste årene har selskapet imidlertid slitt og har vært i markedet for frisk kapital. Siden 2008 har omsetningen falt år for år og regnskapsåret 2010 var foreløpig det siste med positivt resultat.
Habu Holding AS har gradvis kjøpt seg opp i Comrod Communications. Habu Holding har hovedkontor på Tananger og har de senere årene etablert flere, egne datterselskaper hovedsakelig rettet mot olje/offshore. Når det gjelder oppkjøpet i Comrod Communications har Habu Holding også med seg nærstående selskaper: Tananger Enterprise AS og Tananger Holding AS, samt Habu Holdings administrerende direktør Eimund Sletten. Sammen eier disse nå totalt 17 081 642 av aksjene i Comrod Communication ASA, tilsvarende ca. 51 prosent av aksjekapitalen. I henhold til Verdipapirhandelloven må Habu Holding i løpet av fire uker fra nå komme med et bud på minoritetsinteressene. Etter det siste oppkjøpet til Habu, steg Comrod-aksjen med hele 42,6 prosent til kr. 2,88 per aksje, noe som priser hele selskapet til 96 mill. kroner. I skrivende stund omsettes Comrod-aksjen for 2,99 og tilsvarende høyere verdi.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063