23948sdkhjf

Stor tunnelkontrakt til Oldroyd

Oldroyd AS i Kragerø har signert kontrakt med Skanska for levering av 180 000 m2 tunnelmembran. Membranen, MultiSafe 1200, skal brukes til vannsikring av jernbaneprosjektet for nye Holmestrandtunnelen.
Jernbaneverket bygger for tiden det nye, sammenhengende dobbeltsporet fra Holm til Nykirke. I prosjektet inngår Holmestrandtunnelen og med en helt ny stasjon inne i fjellet. Det nye dobbelsporet knytter seg til det eksisterende ved Holm, sør for Sande. Etter ca. 1 100 meter går banen inn i en tunnel, og etter 12,3 kilometer ender tunnelen ved Helland bruer og sporet kopler seg inn på Nykirke krysningsspor. Prosjektet er enestående fordi det kombinerer høyhastighetstunnel med stasjon i fjell.
Oldroyd AS har tidligere samarbeidet med Skanska på fellesprosjektet E6/Dovrebanen, da i veitunnelen ved Espa. Samarbeidet har vært positivt for begge parter og har fått stor betydning for Oldroyds spesialutviklede, hvite PE-membran. Den er spesielt utviklet for vannsikring av nye vei- og jernbanetunneler. – Tunnelmembranen MultiSafe 1200 er en spesialmembran med høy styrke. I utviklingen av membranen hadde vi spesielt fokus på arbeidsmiljø og HMS. Derfor har membranen hvit innside for å sikre arbeidsmiljøet under innredningsjobben i tunnelen. I tillegg til at membranen er meget monteringsvennlig har den også skadeindikator, som sørger for at det er enkelt å se eventuelle skader under montasjen og utbedre dem umiddelbart, sier utviklingsleder i Oldroyd AS, John O. Cheetham.
Han forteller videre at Oldroyd er den eneste produsenten av denne type PE-tunnelmembraner i Norden. Selskapet har sitt store satsingsområde på infrastruktur som vei, tunneler, portaler og kulverter. Han synes derfor det er ekstra moro å lykkes med en så stor leveranse til en av de største aktørene i bransjen. Oldroyd har også utviklet en annen, spesiell tunnelmembran, Oldroyd Xtf. Den er beregnet for vannsikring ved rehabilitering av jernbanetunneler. I konkurranse med ca 30 aktører fra inn- og utland fikk Oldroyd rammeavtale med Jernbaneverket som eneleverandør av sistnevnte type membran.
Verdien av den nye kontrakten for Holmestrandtunnelen er ikke offentliggjort.
For øvrig har Jernbaneverket flere opplysninger om dette tunnelprosjektet på sin hjemmeside www.jernbaneverket.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062