23948sdkhjf

Müller Kunststoffe utvider TPE-kapasiteten

kapasiteten med en ekstra TPE-linje. Den nye produksjonslinjen skal stå klar i første kvartal 2014. Den vil øke TPE-produksjonen med rundt 4 800 tonn per år. I tillegg skal HK få en ny fløy til det tekniske senteret.
Hexpols TPE-gruppe , som også inkluderer Elasto-virksomhetene i Sverige, Storbritannia og Kina, vil etter utvidelsen får en samlet årskapasitet på over 65 000 tonn TPE.
I en pressemelding fortelles det at den nye linjen hos Müller Kunststoffe spesielt skal øke kapasiteten for konsernets TPE-kvaliteter av typen Lifoflex og Dryflex der porteføljen inkluderer flere kundetilpassede typer av halogenfrie, flammehemmede varianter, konduktive plaster med mer.

I tillegg til den nye produksjonslinjen omfatter investeringene også tilrettelegging for oppføring av en ny 600 m2 bygning for å kunne utvide det tekniske senteret ved Müller Kunststoffes hovedkontor. I det tekniske senteret utvikles kundetilpassede termoplastiske elastomerer, inkludert TPS, TPO, TPU og andre polymerblandinger. Den nye fløyen skal huse FoU-avdeling, kontor for produktsikkerhet samt avdelinger for analyse og prosessteknologi.
Nybygget er ventet å være ferdig innen september 2014 og vil være utstyrt med ekstrudere, sprøytestøpemaskiner og diverse utstyr for analyse og testing. Hexpol er voksende aktør i TPE-markedet. Gruppen åpnet sin et Elasto-produksjonsanlegg i Foshan i 2013 samt gjorde kapasitetsutvidelser og teknologiinvesteringer på anlegg i både Sverige og Storbritannia i løpet av fjoråret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066