23948sdkhjf

Kraftig vekst i Hexagon Composites

Det er ikke bare børskursene som går til værs i Hexagon Composites ASA. Omsetning og resultater i 4. kvartal 2013, inkludert årsresultatet for konsernet, peker bare en vei: oppover – i stor grad drevet av amerikansk skifergass. Årsomsetningen for konsernet i 2013 (ekskl. Hexagon Devold) ble 1,28 mrd. kroner (857,4 mill. kroner i 2013). Resultat før skatt ble på 128,2 mill. kroner (19,2).
Konsernsjef Jon Erik Engeset og den nye finansdirektøren David Bandele kunne i dag, 13. februar, presentere gode konserntall for Hexagon, både for 4. kvartal 2013 og for året som helhet. Datterselskapet Devold AMT ble, som kjent, solgt til Saertex GmbH for noen uker sider, og tallene for Devold AMT er nå trukket ut av konserntallene til Hexagon, også for de foregående år for sammenligningens skyld. Omsetningen i konsernet økte med hele 49 prosent i 2013 og den store veksten er forventet å vedvare inn i 2014. Veksten er i stor grad drevet av amerikansk skifergass, der datterselskapet Hexagon Lincoln er den store vinneren. Selskapet utvikler og produserer kompositttanker både for drift av lastebiler og busser, men også for tanktransport av naturgass (CNG) i de store tanksystemene, varemerket Titan. Her er etterspørselen stor både på hele det amerikanske kontinent og i Asia. Også resultatutviklingen i konsernet er svært positiv. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) økte med hele 132 prosent og nådde 201,9 mill. kroner i 2013, mot 87 mill. kroner i 2012.
Resultatet i 4. kvartal er negativt påvirket av garantiavsetninger på 10 mill. kroner samt varelagernedskrivninger med 11 millioner. Kvartalsresultatet er positivt påvirket av et forsikringsoppgjør på 7,4 mill. kroner. Videre er goodwill i Hexagon Raufoss nedskrevet med 3,9 millioner i kvartalet. Driftsresultatet belastes i kvartalet med 1,9 mill. kroner fra Hexagons russiske JV-selskap, Rugasco, men det er knyttet spenning til utviklingen fremover da det nå foreligger formell, russisk godkjenning av Rugascos LPG-beholdere. I Europa har markedet for gasstanker for personbiler vært noe labert i 2013, noe som har dratt ned aktivitetene i datterselskapet Hexagon Raufoss. Men utsiktene ser gode ut bl.a. knyttet til innføring av Euro 6-standarden fra 1. januar 2014. Denne nye euro-standarden gjør gassdrevne busser mer konkurransedyktige i forhold til dieselbusser. Salget av Ragascos gasstanker, LPG-beholdere, er økende til markeder utenfor Europa. Ledelsen og styret i Hexagon er i det store og hele fornøyd med utviklingen i konsernet i 2013 og de anser fremtidsutsiktene som meget gode. Veksten i Hexagon Lincoln og i markedet for gassbeholdere i biler, spesielt de store lastebilene, og for gasstransport er så stor at konsernet nå jobber med ansettelser av et stort antall ingeniører i tillegg til organisasjonsutvikling, forbedring av styringssystemer og prosessforbedringer. Disse endringene er forventet å belaste resultatene fremover, men er nødvendige for å oppnå produktivitetsforbedringer fremover – og for å høste av den store veksten i det amerikanske gassmarkedet i årene som kommer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078