23948sdkhjf

Kongsberg Automotive undertegnet betydelige ordres i mars

I løpet av mars 2014 har Kongsberg Automotive (KA) undertegnet tre kontrakter knyttet til bildelleveranser. Kontraktene har en samlet verdi på rundt 35 mill. euro eller 290 mill. kroner. Leveransene vil i hovedsak skje fra datterselskaper i utlandet, bl.a. i Mullsjö, Sverige.
Den største av kontraktene er på 15 mill. euro (125 mill. kroner) og gjelder produksjon av plastslanger til drivstoffsystemet til en velkjent bil i SUV-segmentet. Det er forretningsområdet Kongsberg Automotives Fluid Transfer som skal stå for leveransene som vil pågå i seks år fremover, med start i 2016. Produksjonen vil skje ved KAs anlegg i Normanton i Nord-England og består bl.a. av en rekke ekstruderings- og formblåsingsprosesser.
KAs anlegg i Mullsjö i Sverige, som inngår i forretningsområdet Kongsberg Automotive’s Driveline, har også fått en hyggelig ordre på 10 millioner euro eller 83 mill. kroner. KA kaller kontrakten for en «milepæl i selskapets historie». Det skal produseres et innvendig ladesystem (On-Board ladere) for plug-in hybridkjøretøyer. Ladesystemet er utviklet av e-Power Nordic, et joint venture mellom KA og det svenske elektronikkselskapet Qrtech. e-Power Nordic er et typisk FoU-selskap som har spesialisert seg på produksjon av kraftelektronikk for hybrid- og elektriske biler, med produkter som ladesystemer, omformere og likerettere.
Produksjonen skal altså skje i Mullsjö, med start i 4. kvartal neste år. Innledningsvis skal ladesystemet benyttes i hybride bybusser, senere også i andre typer hybridbiler for salg over hele verden.

Leveranser av komplette girsystemer til en stor europeisk OEM er den foreløpig siste av kontrakter undertegnet av KA i mars 2014. Girsystemet skal brukes i biler i C-segmentet som vil bli solgt i Europa. Kontrakten har en verdi av 10 mill. euro (83 mill. kroner) og har oppstart i 2. kvartal 2015 fra KAs fabrikk i Cluses, Frankrike.

Volvos nyeste konseptbil får for øvrig også utviklingshjelp fra KA som er såkalt strategisk partner. Til den nye konseptbilen har KA stått for utvikling og leveranse av girsystemet. Bilen deltok nylig på den store bilutstillingen i Geneve.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078