23948sdkhjf

KraussMaffei Berstorff ekstruderer bio-fasadeplater

KraussMaffei Berstorff (KMB) meldte 31. mars at selskapet sammen med Resysta International GmbH har utviklet et nytt konsept for å ekstrudere værbestandige plater. Platene, som også bærer navnet «Resysta», er basert på hovedsakelig fornybare råvarer.
Konseptet ble presentert for en rekke kunder under en nylig avholdt live demonstrasjon ved selskapets tekniske senter i München. Her fikk kundene se produksjonen av «Resysta-platene» i en linje med en dobbeltskrueekstruder fra 32D-serien. Ifølge ledelsen i KMB har platene et overflatemønster som ligner på vanlig trepanel og de er primært tenkt brukt som utendørs fasadeplater. Til sammen 60 internasjonale kunder var til stede under presentasjonen og ifølge selskapet kom det positive tilbakemeldinger på både produksjonsanlegg og på sluttproduktene. Selskapet benyttet utstyr som tidligere er utviklet for en blanding av tre- og plastmaterialer (WPC). Utstyrt med KMD 90-32/WPC dobbeltskrueekstruder og en vertikal tre-delt poleringsvalse, som de viktigste komponentene, ble platene produsert i en tykkelse på 4 mm og bredde på én meter. Systemet skal gi en garantert produksjon på 300 kg/t.
Behandling av WPC-råvarer krever spesiell maskinteknologi, høy grad av prosessteknisk kunnskap og et anlegg som tåler ekstra slitasje som følger med materialene. Råvarene som brukes i «Resysta-platene» er et spesialutviklet hybridmateriale laget av behandlet ris-skall med tilsatt PVC som bæremateriale. Doseringsenheten som må ha en meget konstant materialmating tilpasset kravene i spesielle avluftingen som skjer i 32D-dobbeltskrueekstruderen. Gjenværende fuktighet i materialene må kunne unnslippe slik at fuktighetsinnholdet i løpet av produksjonsprosessen holdes konstant på under 0,6 prosent Skruen har høyt dreiemoment, kombinert med en spesiell, intern varmebalansering og skruegeometri modifisert for materialsammensetningen i Resysta. Dette garanterer for en homogen smelte og et godt sluttprodukt. Et must er også kravene til slitasje. Skruene må ha en slitasjesikker overflate godt utover det normale mens sylinderne også må være utstyrt tilsvarende. Denne kombinasjon sikrer maksimal beskyttelse av prosessorenheten mot korrosiv og adhesiv slitasje under produksjon av Resysta-materialene.
Resysta International GmbH , som også holder til nær München, selger sine patenterte kompounder, Resysta ARF (Active Resysta Filler), til kunder over hele verden. Materialene som hentes fra ris-skall, en landbruksråvare som knapt har vært brukt til dags dato, sies å være ekstremt sterke og motstandsdyktige mot det meste, samtidig som økologibalansen og en bærekraftig produksjon ivaretas. Resysta-materialene sies å sikre konstant høy kvalitet, de skal ha svært gode mekaniske og værbestandige egenskaper. Ifølge KMB blir plateproduktene derfor ekstremt UV-bestandige. De råtner ikke, sprekker ikke og danner ikke fliser. De er fargeekte og kan resirkuleres. Videre skal de ha små krav til vedlikehold og man kan knapt se forskjell fra ekte tre. Hovedmarket et altså utendørs fasadeplater, inkludert til bruk i møbler, gulvbelegg i våtsoner eller skipsdekk.

KraussMaffei Berstorff understreker at trenden med økt bruk av fornybare råvarer også i plateekstrudering skjer over hele verden. Selskapet vil gjerne være med i en utvikling der kundene krever bærekraftig produksjon. Selskapet mener helt klart å se at nye markedssegmenter vil oppstå i årene som kommer. Dette er bare ett av dem!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.051