23948sdkhjf

Pla-Mek AS flytter til Sykkylven

Pla-Mek AS har bestemt seg for likevel ikke å bygge nytt bygg i Stranda og flytter isteden hele virksomheten til Sykkylven. Nå kjøpes eiendommen Naustvegen 12 fra Europrofil AS.
Pla-Mek har i dag tilhold på Stranda, er i vekst og har behov for mer areal. Produksjonen foregår nå på to fabrikker, og i tillegg har selskapet lager i en tredje bygning. Det har over lengre tid blitt arbeidet med planer for et nybygg på Stranda for å samle all aktivitet under ett tak. Dette er gjort i samarbeid med Stranda Eigedomsselskap og Stranda Kommune. Å bygge nytt i dag er kostbart. Pla-Mek sier i en melding at de har slitt med å få prosjektet finansiert. Dette har medført at bedriften har søkt alternative løsninger både i og utenfor Stranda kommune.
Etter at Europrofil flyttet deler av sin produksjon fra Sykkylven til Nora i Sverige, har Europrofils bygg på Aursneset i Sykkylven fått mye ledig plass. Europrofil bruker fortsatt deler av bygget til egen produksjon, og har dessuten sin hovedadministrasjon i bygget. De resterende produksjonsarealene, samt noen kontorer, er for tiden utleid til ulike aktører, blant annet Consorzio, som skal ha tilhold i bygget til 31. desember i år.
Nylig er det bestemt at Europrofil selger bygget i Sykkylven. Kjøper er Pla-Mek AS. Europrofil blir i fremtiden leietaker, og beholder sine nåværende lokaler. Pla-Mek vil selv benytte resten av arealet.
Europrofil har per i dag 25 ansatte, hvorav 20 har tilhold i Sykkylven. Av disse er 10 tilknyttet produksjonen. Pla-Mek har 18 ansatte, som alle vil få sitt nye arbeidssted i bygget i Sykkylven. Flyttingen er planlagt å starte mot slutten av året i år. Og for ikke å lage for mye avbrekk i produksjonen vil flyttingen skje gradvis. Alt forventes å være på plass i Sykkylven i løpet av 1. halvår 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.705