23948sdkhjf

Ny handlingsplan og nytt styre i PUR-gruppen

Det er nylig avholdt års- og medlemsmøte i PUR-gruppen på Hotel Comfort Runway, Gardermoen. Åtte medlemsbedrifter og to potensielle bedrifter var til stede under selve årsmøtet. Bl.a. ble det besluttet å leie inn Thomas Brønnum for å bistå med kontakt- og informasjonsoppgaver. Deretter ble det avholdt et halvdags fagmøte, med foredragsholdere fra inn- og utland. Her deltok til sammen 22 personer.
Fjorårets valgte styre har i løpet av perioden blitt desimert ved av styremedlemmer har sluttet i sine respektive stillinger og selskaper. Egil Hestvik fra Huurre Norway AS overtok derfor som styreleder i perioden. Han ledet årsmøtet greit gjennom de ti sakene på agendaen, der årsberetning, regnskap og budsjett ble godkjent uten anmerkninger.
Kontingenten til PUR-gruppen ble beholdt uendret, kr. 7 700/år. For å øke medlemstallet ble det besluttet at nye medlemmer betaler halv kontingent første året. Konsulentmedlemmer og datterselskaper betaler også bare halv kontingent: kr. 3 850.
En ny handlingsplan ble vedtatt. Thomas Brønnum fra selskapet av samme navn ble innleid for kommende periode for bl.a. å bistå PUR-gruppen med informasjonsoppgaver, den nye handlingsplanen, møteaktivitet, nyhetsbrev osv. Kontakten som har vært til stede de siste årene mellom PUR-gruppen i Sverige, Danmark og Norge har vært positiv og skal videreføres. Brannkravene til møbler og madrasser blir i denne sammenheng et sentralt punkt. I handlingsplanen er det også fokusert på oppgaver knyttet til avfallshåndtering av PUR, økt fokusering på temamøter under årsmøtene og diverse markeds- og informasjonsaktiviteter for å gjøre bransjen mer synlig samt øke rekrutteringen til PUR-gruppen. En revitalisering av hjemmesidene, promotering av PUR og tettere samarbeid med Norsk Industri hører med blant oppgavene.
PUR-gruppen hadde ved inngangen av året 12 medlemsbedrifter, en svak nedgang i forhold til året før. Men: det er en rekke potensielle bedrifter som kan være med i PUR-gruppen. Det nye styret skal jobbe aktivt med rekruttering fremover. Det ble også vedtak å gjøre justeringer i vedtektene, justeringer som i noen grad må avklares med Norsk Industri.
Valg av nytt styre for kommende periode forløp også greit. Fram til neste årsmøte består styret av følgende personer og selskaper: Styreleder: Egil Hestvik, Huurre Norway AS Styremedlemmer: Sveinung Utgård, Ekornes AS Chris Ungerman, Huntsman Norden A/S Ingemar Eliassen, Sandella Fabrikken AS Varamedlemmer: Leif Sunde, Porolon AS Elisabet Norderup Michelson, Elmico AS
Valgkomité Johannes Håskjold, Ekornes Ikornes AS Asle Isaksen, Plastforum / Norsk Industri

Årsmøtet ble avsluttet med tre orienteringssaker: - Norsk Industri v/Asle Isaksen om arbeidet med et mulig Plastnettverk i Norsk Industri - PU Europe v/Oliver Loebel om arbeidet og oppgaver i organisasjonen - EUROPUR v/ Michel Baumgartner om hva organisasjonen bedriver herunder sentrale spørsmål og oppgaver.
Årsmøtet ble avholdt i en svært positiv og fremtidsrettet atmosfære. Det vises også til omtale av fagmøtet i juni-utgaven av Plastforum.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063