23948sdkhjf

SABIC lanserer polyolefiner fra bioråstoff

SABIC melder at de vil lansere sin første portefølje av polyolefiner basert på fornybare råvarer. PE- og PP-produktene er sertifisert under ISCC Plus-ordningen. Det innebærer streng sporbarhet og krever en lang rekke av prosedyrer i råvarekjeden. Porteføljen omfatter både PE- og PP-råvarer og produktene skal bidra til å dekke den økte etterspørselen etter bærekraftige materialer fra kunder, særlig i emballasjeindustrien. Men produksjonen gjelder i hele polyolefinsegmentet og egentlig for alle markedsapplikasjoner.
Sabic uttaler i en pressemelding at de er det første petrokjemiselskapet som er i stand til å produsere fornybare råvarer i form av 2. generasjon PE og PP. Crackingen vil skje med råstoffer fra avfallsfett og -oljer. Ifølge konserndirektør for polymerer, Mosaed Al-Ohali, gjør Sabic dette for å være fremst blant de store råvareselskapene i å tilfredsstille ønskene i markedet for bærekraftige løsninger, spesielt i emballasjemarkedet. Dette gjelder både relatert til forbrukerønsker, men også til eksisterende eller forventede, regulatoriske krav. Konverteringen skal ikke være noe problem, da materialene kan kjøres på eksisterende utstyr uten at det må gjøres nyinvesteringer – Dette er et bra bidrag til forbedringer av bærekraften i kundenes produkter, sier Mosaed Al-Ohali i en kommentar. Crackingen av fett og oljer er muliggjort ved at Sabic har optimalisert sin produksjonsteknologi. Bedriften konkretiserer ikke teknologiendringene nærmere, men bruker markedstilnærming og påpeker at de fornybare råstoffene i form av avfallsfett og -oljer ikke er i direkte konkurranse med næringskjeden for øvrig, og viktig: at ytelsene i ferdigproduktene er de samme som om det var brukt vanlig, oljebasert plast. Det er gjennomført livsyklusanalyser (LCA) der resultatene er svært lovende og i følge Sabic har potensial til, sitat: å revolusjonere både plast- og emballasjeindustrien i Europa og rundt om i verden.
Sabic har jobbet tett med International Sustainability and Carbon Certification organization (ISCC) (dvs. organisasjonen for internasjonal bærekraft og karbonsertifisering) for å dokumentere bærekraften i de nye råstoffene. Uavhengige, tredjepartsrevisorer har sjekket og sikret pålitelig bruk av massebalanse internt hos Sabic.
I tillegg har Sabic jobbet tett med den nederlandske Ministry of Economic Affairs (tilsv. Finansdepartementet) under programmet som kalles Green Deal. Her er konseptet at det skal utstedes «bærekraft sertifikater», med det endelige mål å oppmuntre bransjen til produksjon og bruk av biobaserte polyolefiner.
De nye PE- og PP-materialene vil i første omgang bli produsert ved Sabics produksjonsanlegg i Geleen, Nederland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063