23948sdkhjf

Borealis lanserer PP-kompound med stort innhold av regranulat

Borealis melder at selskapet lanserer en ny portefølje av polypropylen-blandinger med betydelige innslag av resirkulert plast fra husholdninger. De nye materialene, varemerket Daplen, er utviklet spesielt for bilindustrien: interiør, eksteriør og applikasjoner i motorrommet.
De nye Daplen-kvalitetene er utviklet og produsert i Europa for selskapets europeiske partnere og kunder og vil, i hvert fall foreløpig, bare selges på vårt kontinent. I en pressemelding skriver Borealis at til sammen tre, nye kvaliteter vil gi gode løsninger og bidra til å gjøre bilindustrien i stand til å oppfylle behovet for materialer med forbedret bærekraft samtidig som ytelsene i den ferdige detaljen er på linje med deler laget av kun jomfruelige plastmaterialer.

Bærekraft har i løpet av det siste tiåret blitt en stadig viktigere drivkraft for innovasjon i de fleste industrier – ikke minst i bilindustrien. Borealis har derfor sett det som særs viktig å bruke organisasjonen og sin innovasjonskompetanse for å levere nye, høykvalitets produkter til viktige områder i bilindustrien og til leverandørene til denne industrien (OEM). To viktige mål har stått sentralt: For det første er de nye Daplen-kvalitetene designet for å tilby bedre bærekraft samtidig som materialene fortsatt må gi topp prosessytelse og kostnadseffektivitet på linje med jomfruelige materialer. De nye kvalitetene skal være med å dekke den økte etterspørselen fra sluttbrukere som nå ønsker materialer og applikasjoner med forbedret, miljømessig bærekraft. Det er en trend som er spesielt tydelig i de europeiske markedene. Trenden gjenspeiles også gjennom andre viktige forhold, ikke minst fra europeiske politikere som har målsatt å øke gjenvinningsmålene på eget kontinent. Som en stor leverandør av råvarer er Borealis blant de første leverandørene til å lansere en portefølje av PP-kompounds spesielt for bilindustrien der det er store innslag av regranulat fra husholdninger og andre sluttkunder. Å tilfredsstille økt etterspørsel etter resirkulert PP-materiale, som viser de samme gode materialegenskapene som jomfruelige materialer, er fremkommet gjennom et samarbeid mellom Borealis og en OEM-partner.

De tre, nye kvalitetene er:
- Daplen ME225SY : med 25 % regranulat, 20 % talkum og 55 % jomfruelig materiale. Kvaliteten er først og fremst ment for interiørdetaljer, som dør- og annen synlig kupé-kledning.
- Daplen MD250SY : med 50 % regranulat, 20 % talkum og 30 % jomfruelig materiale. Til bruk spesielt for detaljer i motorrommet samt utvendige applikasjoner som støtfangerkomponenter og ytre kanter.
- Daplen MD325SY : med 25 % regranulat, 30 % talkum og 45 % jomfruelig materiale. Laget i Europa , for Europa og foreløpig bare her! Borealis understreker viktigheten av å levere konsistente produkter med redusert miljøbelastning og at det å unngå avfall ved bl.a. å satse på gjenvinning er to av vår tids sentrale, globale utfordringer. Fordi plast rett og slett er for verdifull ressurs å kaste etter bruk, bør de gjenvinnes til nye produkter. De nye Daplen-kvalitetene trekkes derfor frem som et godt eksempel på hvordan man bedre kan utnytte naturressursene og redusere avfall. I dette tilfellet blir produktene brukt til høyytelses sluttprodukter av høy kvalitet. Trolig har verden bare sett begynnelsen på en trend der jomfruelig materiale tilbys i ferdige materialkombinasjoner med gjenvunnet plast. Det er forbrukerne som til syvende og sist vil bestemme hvor kraftfull trenden skal bli. Bilindustrien vil helt klart bruke økt bærekraft i bilene for alt det er verdt. Og råvareprodusentene, i dette tilfelle Borealis, vil neppe legge mindre vekt på det.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063