23948sdkhjf

Fremtidsrettet årsmøte i Norsk Komposittforbund

Med 60 navn på deltakerlisten, for øvrig all time high, ble det 20. og 21. mai avholdt års- og medlemsmøte i Norsk Komposittforbund. Stemningen var god og bransjen ser stadig nye mål der framme. Innspillene i det faglige programmet gjenspeiler de mange anvendelsesmulighetene som komposittmaterialer har.
At et årsmøte i en norsk polymergruppering samler 60 deltakere (53 i fjor – som til da var all time high), er imponerende og satte altså ny deltakerrekord for Komposittforbundets samlinger. Oppslutningen er et tegn på at det jobbes bra i organisasjonen, som nå er en gruppe i Norsk Industri og der komposittmiljøet ønsker god kontakt med øvrige plastgrupperinger i Norsk Industri – og likeledes med andre bransjeforeninger der kompositter bør kunne ha gode muligheter for å gjøre seg gjeldende. Selve årsmøtet og sakene på agendaen ble greit gjennomført uten dramatikk av noe slag.
Bred og ambisiøs handlingsplan Komposittforbundets styre ønsker å ha en aktiv profil når det gjelder å initiere nye prosjekter. Forbundet har siden årsmøtet i fjor vært aktiv i søknadsprosessen for Arena-midler, det forbundet kaller «Arena Kompositt». Det avgjøres i disse dager om prosjektet blir tildelt midler dette året. Uansett vil det jobbes videre med prosjektet. Satsing mot offshore og subsea-prosjekter er også godt uttalt. Komposittforbundet vil på kommende OTD-messe i Bergen i oktober for første gang stå for en fellesstand og med deltakelse fra medlemmer som satser i denne viktige sektoren. Kompetansespørsmålene er, som alltid, på agendaen. Års- og medlemsmøtet la denne gang betydelig vekt på kompetansespørsmål. Det stadig nærmere forholdet mellom NKF og Nasjonalt senter for komposittkompetanse på Gjøvik var og er et godt eksempel på nettopp det – og på at samordning blant nære relasjoner kan ha store, positive følger for organisasjonene. I handlingsprogrammet står det at NKF skal være pådriver for god, faglig kompetanse i alle ledd i bransjen. Interaktiv fagopplæring for medarbeidere i medlemsbedriftenes tilbys som en del av Industriskolens/Norsk Industris tilbud. Det vises for øvrig til en omtale av handlingsplanen i juniutgaven av Plastforum der også saker fra den faglige delen, medlemsmøtet, vil presenteres.
Valg av styre Styret i Norsk Komposittforbund har de siste årene vært preget av stor stabilitet. Bare én person ga seg i år, etter lang og tro tjeneste. Tor Unneberg fra Steni AS gikk ut av styret og ble behørig takket for innsatsen. Ny i styret er Chris Haarbye fra Hydrolift. Det vises for øvrig til bildene over. Vel blåst, Norsk Komposittforbund – dette var et veldig bra års- og fagmøte. (Tekst og fotos: Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.067