23948sdkhjf

Han skal lede storsatsingen på design og arkitektur

Patrick Tepfers (50) blir administrerende direktør for den nyfusjonerte stiftelsen Norsk design- og arkitektursenter. 1. mai i år ble Norsk Designråd og Norsk Form slått sammen til Norsk design- og arkitektursenter.
Regjeringen har bevilget 75,2 millioner kroner til det nye senteret for design og arkitektur. I formålsparagrafen står det at stiftelsen skal fremme kvalitet og nytenking ved bruk av design og arkitektur for utvikling av omgivelser, produkter og tjenester.
– Vi skal skape en slagkraftig organisasjon som fremmer innovasjon, effektivisering og verdiskaping i Norge Ved å koble sammen de forskjellige kompetansemiljøene blir vi en sterkere og mer tydelig organisasjon. Vi skal bli en kraftigere aktør for departementet, nyttigere for kundene og en mer stimulerende og utviklende arbeidsplass for våre medarbeidere, understreker den nye sjefen, Patrick Tepfers. Patrick Tepfers har 20 års ledererfaring i kunnskapsbedrifter, og kommer fra stilling som adm. direktør for PR-operatørene. Han har også ledet Leo Burnetts nordiske virksomhet i nesten ti år, og har hatt fremtredende posisjoner i Virtual Garden, McCann, Asplan Viak og Hjellnes COWI. Han har mastergrader fra Handelshøyskolen BI og NTNU. Å gjøre seg kjent i organisasjonen kartlegge kunnskapene som besittes blir blant Tepfers viktigste gjøremål den første tiden. Deretter skal det utformes en strategi med tilhørende mål. – Ved å bygge broer mellom kompetansemiljøene skal vi finne nye innfallsvinkler for å løse utfordringene til både næringslivet og det offentlige, sier han. – Vi skal stimulere til innovasjon, effektivisering og økt verdiskaping i norsk næringsliv og offentlig sektor. Bedrifter som jobber strategisk med design og arkitektur er også mer nyskapende, lønnsomme og konkurransedyktige. Design og arkitektur kan også være med på å løse store samfunnsutfordringer, for eksempel eldrebølgen, sier Patrick Tepfers. (Pressenytt)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062