23948sdkhjf

BEWi Group kjøper selskaper og blir stor i Norden

BEWi AS går sammen med StyroChem Finland Oy, og danner samtidig et nytt, nordisk storselskap for EPS-produkter under navnet BEWi Group. Produktene går til byggisolering og emballasjeindustri. Samtidig kjøper det nye selskapet to enheter av den britiske emballasjekjempen DS Smith PLC, danske Flamingo og DS Smiths svenske produksjonsvirksomheter i Värnamo og Urshult.
Christian Bekken blir konsernsjef i BEWi Group. Han kommer fra stillingen som adm. direktør i familiebedriften BEWi AS. Etter de nye oppkjøpene består Bewi-konsernet nå av to enheter, den nye enheten BEWi Group og BEWi Holding Norge (se egen rammesak).
StyroChem har vært og er BEWis hovedleverandør av EPS-råvarer. Christian Bekken forteller at det lange og gode samarbeidet førte til at det ble innledet samtaler også med eieren av StyroChem, Verdane Capital. Samtalene førte etter hvert til resultatet som nå foreligger og som gjør BEWi Group til en av de ledende aktørene i det nordiske EPS-markedet. – I dag er jeg svært glad for at vi har kommet helt frem til målet. EPS-produkter utgjør vår kjernevirksomhet og EPS er et materiale med fantastiske egenskaper. Vi ser store muligheter til å utvikle markedet både på isolasjons- og emballasjesiden. Samtidig ser vi stordrifts- og samordningsfordeler, ikke minst på transportsiden, som både er av økonomisk og miljømessig karakter, sier Christian Bekken.

Verdane Capital vil i fortsettelsen ha en betydelig eierandel i BEWi Group og der Göran Wikström, som var styreleder i StyroChem nå går inn som styreleder i BEWi Group. Enhetene i BEWi Group hadde før sammenslåingen en samlet, budsjettert omsetning på ca.1,7 milliarder SEK, eller rundt 1,55 milliarder NOK. Nå tror de to partnerne på økt omsetning allerede i inneværende budsjettår blant annet grunnet betydelige synergieffekter ved at selskapet kontrollerer hele verdikjeden, fra råvare til ferdig produkt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156