23948sdkhjf

Brødr. Aa med kontrakt på to, nye katamaraner

Brødrene Aa har fått kontrakt på bygging av to karbonfiberkatamaraner på 26 meter hver. Det er selskapet Boreal Transport Nord AS som har bestilt fartøyene og som skal trafikkere kystområdene vest i Finnmark. De skal være i rutetrafikk fra januar 2016.
Begge fartøyene blir 26,3 meter lange og får plass til 97 passasjerer. De kan også ta med inntil to biler eller fem tonn last. De er utformet i henhold til standarder for universell utforming, og vil gjøre en servicefart på 25 knop.
Brødr. Aa AS i Hyen er blitt ekspert på å bygge slike fartøyer i karbonsandwich. De er lette og sterke og har de siste ti årene blitt stadig vanligere og samtidig en stor suksess for verftet. Båtene framstår som meget miljøvennlige med lave utslipp sammenlignet med eldre ekspressbåter. Daglig leder hos Brødr. Aa, Tor Øyvin Aa, uttaler i en pressemelding at satsingen på å bygge denne type båter har ført verftet hans til å bli internasjonalt ledende på denne type fartøyer. Siden 2002 har verftet i Hyen produsert 40 fartøyer i karbonsandwich. Rundt 20 av disse båtene har det velutprøvde skrogkonseptet og størrelsen som Boreal Transport Nord nå har bestilt.
Den nye kontrakten har en verdi på rundt 100 mill. kroner og de to nye hurtigbåtene skal altså settes inn i trafikk i januar 2016. De skal erstatte de nåværende fartøyene som i dag betjener disse ruteområdene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344