23948sdkhjf

Hexagon Raufoss fikk ny kontrakt på drivstoffbeholdere for 525 mill. kroner

Hexagon Raufoss AS, datterselskap i Hexagon Composites, har undertegnet en betydelig kontrakt med en internasjonal bilprodusent. Raufoss-bedriften skal levere Type 4 høytrykks drivstoffbeholdere for komprimert naturgass (CNG) til en verdi av rundt 525 mill. kroner.
Samarbeidet skal starte i 3. kvartal 2014, da med en innledende fase for produktutvikling. De første leveransene skal etter planen være klare i begynnelsen av 2017. Programmet vil løpe over en periode på inntil sju år. Den estimerte leveranseverdien er altså på rundt 525 mill. kroner (ca. 90 mill. USD).
Det er stor glede på Raufoss for oppdraget som er med å styrke CNG som drivstoffalternativ og som sikrer utviklingen for bedriften. – Med dette oppdraget er Hexagon Composites den ledende leverandøren av Type 4-beholdere til segmentet for naturgassdrevne personbiler. Det bidrar til vekst hos oss i årene som kommer,» sier Jørn Helge Dahl som er salgs- og markedsdirektør i Hexagon Raufoss.
Type 4-beholdere har rundt 70 prosent lavere vekt enn en Type 1-stålbeholder, noe som betyr at tankene fra Hexagon Raufoss vil bidra til lavere drivstofforbruk. Naturgassdrevne kjøretøyer har dessuten betydelig mindre utslipp enn bensin- og dieselkjøretøyer.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063