23948sdkhjf

Minesto vant miljø-/energiprisen WWL Orcelle Award 2014

Det svenske selskapet Minesto er et miljøteknologiselskap med en patentert teknologi for utvinning av energi fra tidevann og havstrømmer. Selskapet står bak utviklingen av systemet Deep Green som nå har vunnet The WWL Orcelle Award 2014. Prisen er på 100 000 USD.
Tildelingen av prisen foregikk under nylig avholdte Ocean Exchange Event i Savannah i Georgia, USA. Minesto fikk prisen for sitt system Deep Green og det store potensialet for bærekraftig energiutvinning fra havstrømmer og tidevann. Et panel av 250 delegater fra selskaper som Boeing, Caterpillar og Wallenius Wilhelmsen Logistics, valgte prisvinnerne blant 10 finalister etter at til sammen 145 selskaper var vurdert.

– Minesto er en verdig mottaker og med et innovativt, idérikt konsept og som ved implementering tar verden et skritt nærmere vår visjon om en nullutslipps fremtid innen marin transport og logistikk, sa Ray Fitzgerald, president i Wallenius Wilhelmsen Logistics Americas ved prisutdelingen. Daglig leder i Minesto, Anders Jansson, uttrykte selvfølgelig glede over å bli kåret til vinner og syntes det var svært motiverende og givende at bransjeeksperter valgte å gi prisen til Deep Green.
Minestos prisbelønte produkt , Deep Green, utnytter energien fra relativt langsomme vannstrømmer på en kostnadseffektiv måte. Systemet baserer seg på bruk av det som nærmest må kunne kalles undersjøiske drager, dvs. en ving i karbonfiberkompositt og en turbin som henger under. Systemet fås i fire størrelser. En mellom størrelse er DG-12, utformet for å operere i strømhastigheter fra 1,4 m/s til 2,2 m/s. Disse «flygende» kraftverkene vil bli installert på dybder på mellom 75 og100 m og vil operere med sikker undervannsklaring til skip. Alle enhetene vil bli koblet til en overføringshub på bunnen og elektrisiteten føres i kabel til land.
Sammenlignet med mer tradisjonelle kraftsystemer som søker å utvinne energi fra tidevann og havstrømmer har Deep Green langt større potensial for energifangst og med en minimal visuell miljøpåvirkning og med små vedlikeholdskostnader. I følge Minesto er deres system faktis konkurransedyktig med tradisjonelle energikilder.
Minesto ble etablert i 2007 og har hovedkontor i Göteborg og med datterselskap i Storbritannia. Minestos hovedeier er BGA Invest, Midroc New Technology, Saab-konsernet og Chalmers University of Technology. (Mer om systemet m/illustrasjoner kommer i Plastforums novemberutgave)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11