23948sdkhjf

OTD2014: Skikkelig trøkk!

OTD2014 ble en optimistisk messe: 512 utstillere fra til sammen 28 nasjoner og 26 163 besøkende fra enda flere land. Og det rapporteres om konkrete kontrakter for store summer – også blant polymerutstillerne. – Skikkelig trøkk! var oppsummeringen fra representantene til Otto Olsen AS.
På tross av et nyhetsbilde preget av ny euro-uro, fallende oljepriser, kostnadskutt og nedbemanning i oljeselskapene var både oppslutningen rundt og entusiasmen under messen preget av at man i leverandørindustrien har god tro på fremtiden.
Leverandørindustrien representerer over 200 000 norske arbeidsplasser og står for 90 prosent av sysselsettingen i oljebransjen. Det er her mye av verdiskapingen skjer. At optimismen råder blant leverandørene, på tross av Statoils varslede kutt, fremgår også av en undersøkelse OTD har foretatt overfor utstillerne. Den konkluderer bl.a. med at leverandørindustrien i Norge ikke tror på vesentlig mørkere tider, i hvert fall ikke på egne vegne og at det ikke må gjennomføres oppsigelser eller permitteringer neste år, utover eventuelle de vanlige sesongvariasjonene.
2 767 studenter deltok på årets Offshore Technology Days. De var godt synlige i messebildet. Det er flott at ungdommelig, friskt mot setter sitt preg på slike messer. Studentene ble for øvrig flydd inn fra hele landet, og fikk dekket reise og opphold. Under messen ble de gitt karriereveiledning og intervju-kursing, samt at de fikk møte fremtidige arbeidsgivere gjennom speed-intervjuer og totalt 300 bedriftspresentasjoner. Under én-til-én intervjuene kunne studentene presentere seg selv for arbeidsgivere innen oljenæringen. Plastforum så ved selvsyn flere studenter som var i ivrig diskusjon med bedrifter fra plast-, kompositt- og gummimiljøet i Norge. Kanskje venter jobbtilbud i vår sfære etter årets OTD? – Studentene er fremtiden for norsk næringsliv, uttrykker arrangøren i en avslutningskommentar. Vi har ingen problemer med å tilslutte oss den!
Neste OTD finner sted i Stavanger neste høst. Det vises til fyldig rapport og fantastiske bilder fra årets arrangement i novemberutgaven av Plastforum. Den skal være ute hos leserne 24. november. Gled dere til å se stadig flere løsninger i polymere materialer over og under bølgene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062