23948sdkhjf

To storkontrakter til Pipelife Norge

Pipelife Norge AS har signert to store rør-kontrakter til prosjektene «Mostaghanem» i Algerie og «Punta del Tigre» i Uruguay. De to ordrene har en totalverdi på rundt en kvart milliard norske kroner og vil gi selskapet en svært god start på 2015.
Pipelife Norge produserer verdens største trykkrør i polyetylen (PE) fra fabrikken i Stathelle. Rørene ekstruderes ut i sjøen hvorfra de slepes med taubåt til bestemmelsesstedene.
Mostaghanem-prosjektet i Algerie, er et kraftverksprosjekt på vestkysten, og skal utbygges av landets statlige olje- og gasselskap. Selve jobben er satt bort til Samsung C&T Corporation Ltd i Sør Korea. Kraftanlegget skal bruke sjøvann som kjølevann. Samsung inngikk 14. november en avtale med Pipelife Norge AS om levering av inntaksledningene for kjølevann til kraftstasjonen. Leveransen består av totalt 10 000 meter PE-rør med diameter 2500 mm. Rørene skal fraktes i til sammen tre slep fra Stathelle til havnen i Arzew utenfor Oran. Første leveranse skjer i slutten av mars, den siste i juli 2015. Rørene skal brukes til totalt fem parallelle inntaksledninger for kjølevann, hver på 2 000 meter
Punta del Tigre-prosjektene foregår utenfor Montevideo i Uruguay. Kontraktene ble inngått i oktober 2014 med Hyundai (Hyundai Engineering and Construction Ltd, HDEC, Sør Korea) på vegne av statlige myndigheter i Uruguay. Også her skal det leveres inntaksledninger for kjølevann for ett kraftanlegg. Leveransen består av totalt cirka 4000 meter PE-rør med diameter på 2000 mm. Rørene, som skal slepes til Uruguay, skal leveres i løpet av våren 2015. Det blir den lengste slepetransporten Pipelife har hatt til nå med en transporttid på nesten to måneder! Rørene skal brukes til to inntaksledninger samt til to utslippsledninger fra kraftanlegget.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078