23948sdkhjf

EuroMold-messen flytter til Düsseldorf

Så blir det en stor messeendring for plast- og verktøyinteresserte i 2015. Demat GmbH melder at den store verktøymessen EuroMold, som har vært avholdt i Frankfurt i mer enn 20 år, nå har besluttet å flytte til Messe Düsseldorf. Og samtidig er det blitt nye tidspunkter, nemlig fra 6. til 9. oktober 2015.
EuroMold har årlig rundt 1 000 utstillere og besøkes av 55 000 personer. Euromold 2014 ble avholdt i slutten av november og da kanskje for siste gang i Frankfurt. Nå melder altså arrangøren at de har besluttet å flytte til messesenteret i Düsseldorf, der også K-messene og Interpack arrangeres.
I begrunnelsen for flyttingen vises det til Messe Düsseldorfs enorme messekompetanse, at lokalene er mer tilpasset for arrangementet og at stedet er kjent for den internasjonale plast- og gummiindustrien. I tillegg er det et faktum at Düsseldorf er en av de sterkeste økonomiske storbyregioner i Europa og at byen er regionalhovedstaden Tysklands mest folkerike delstat, Nordrhein-Westfalen.
En stor andel av EuroMolds besøkende kommer fra bilindustrien (34 prosent), maskinteknikk (26 prosent), elektrisk og elektronisk industri (11 prosent) samt medisinsk teknologi (10 prosent). Dette er sektorer som er godt representert i Nordrhein-Westfalen Delstaten genererte hele 21,9 prosent av tysk BNP i 2013 og er rangert som en klar nummer én av alle delstater i Tyskland. Nesten én av fire tyske maskiner er produsert i området mellom Rhinen og Weser. Over 1600 mekanisk/tekniske virksomheter ligger i delstaten med i underkant av 200 000 ansatte. Med rundt 800 bedrifter og over 200 000 ansatte bilindustrien og oppstrømsleverandører er dette en av de sterkeste sektorene i Nordrhein-Westfalen. Også produksjonen av elektriske og elektroniske produkter er representert i samme område, rundt 1 100 selskaper med 155 000 ansatte.
Dermed tyder alt på at kommende EuroMold-messer altså vil skje i hallene til Messe Düsseldorf som jo tilnærmet alle i internasjonal plast- og gummiindustri har et forhold til. Plastforum må på grunn av flyttingen av verktøymessen gjøre mindre justeringer i sitt redaksjonelle program for 2015. (Og samtidig beklager vi at vår store årskalender, «Polymerkalender’n 2015», som allerede er trykket og distribuert, har feil opplysninger om tid og sted for EuroMold 2015. Men akkurat det har vært utenfor vårt herredømme. Red.anm.)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078