23948sdkhjf

100 prosent bio-PE fra Scanfill

Scanfill AB, et heleid datterselskap av Polykemi AB i Ystad i Sverige, lanserer nå sine bioprodukter i PE, med råstoff kun fra planteriket. Kvalitetene er godkjent for kontakt med næringsmidler og ganske snart skal de første produktene fra kundene være klare for markedet.

– Scanfill har i lengre tid jobbet for å finne biobaserte materialer der vi øker fra 50 prosent til 100 prosent miljøvennlig råvare, sier Oscar Hugoson, salgssjef i Scanfill.
Han forteller at selskapet likevel vil fortsette å fremstille plastmaterialer som kombinerer biobaserte og oljebaserte materialer i 50/50-deling.

Etterspørselen etter biomaterialer har ifølge utviklingssjef Karl Banke økt kraftig og der kundene nå etterspør 100 prosent oljefrie materialer.
– Gitt vår erfaring i Scanfill, hvor vi tidligere har fått god avsetning for våre produkter bestående av 50 prosent biobasert materiale og resten oljebasert, har utviklingen mot materialer basert kun på biomaterialer gått raskere enn forventet, sier Banke.
– Nå har vi utviklet og fått godkjent et produkt der den tidligere oljebaserte polymeren er byttet ut med PE laget av materialer fra planteriket. Sammen med vår mineraldel har vi nå et produkt som er klimanøytralt hva gjelder CO2-utslipp, understreker Banke.

Foliematerialer og produkter for å lage flasker og kanner kan nå leveres fra Scanfill. Materialene er godkjent for å kunne brukes til næringsmiddelemballasje, noe som selvfølgelig representerer et viktig skritt for Scanfill og selskapets fortsatte utviklingsarbeid mot grønne produkter.
På Scanpack-messen, som finner sted på Svenska Mässan i Göteborg i 20.-23. oktober i år, vil de nye, 100 prosent plantebaserte PE-materialene få en sentral plass på standen til Scanfill (stand H03:19).
Selskapet forventer et snarlig volum på rundt 500 tonn av det nye biobaserte PE-materialet som kan brukes i flere bearbeidingsformer. I Norge er det Hans Claussen AS som markedsfører og distribuerer alle materialkvalitetene til Polykemi og datterselskapene.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.391