23948sdkhjf

Teknologisk Institutt blir en del av Kiwa

19. oktober 2015 inngikk det nederlandske selskapet Kiwa NV avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Teknologisk Institutt as (TI) fra Stiftelsen Teknologisk Institutt. Overtagelse av vil trolig finne sted i midten av november 2015. Økonomiske forhold vil ikke offentliggjøres, men det er ventet at Kiwa vil bidra til ytterligere vekst i tjenestene fra TI.
Teknologisk Institutt har dype røtter i norsk industri. Selskapets historie strekker seg tilbake til Statens Teknologiske Institutt, som ble stiftet i 1917. En annen viktig del av selskapets aktivitet stammer fra laboratorievirksomheten til Kongsberg Våpenfabrikk. TI har kontinuerlig utviklet sine tjenester i takt med endringene i industrien. På veien har selskapet gjort flere oppkjøp for å befeste sin posisjon som en ledende nasjonal aktør i TIC-bransjen (Testing, Inspeksjon og Sertifisering).
TI har i dag spisskompetanse bl.a. innenfor feltene materialteknologi, kalibrering og sertifisering, samt relatert opplæring. Selskapet har 200 ansatte fordelt på Oslo (hovedkontor), Kongsberg, Stavanger, Bergen, Haugesund og Trondheim. Selskapet hadde i 2014 en omsetning på 272 mill. kroner.
Kiwa er en ledende aktør i TIC-bransjen i Europa. Selskapet er en del av ACTA Holding, sammen med Inspecta og Shield Group. ACTA har i dag mer enn 4 000 ansatte i 35 land og en forventet omsetning på rundt 375 mill. euro i 2015. Selskapet har en ambisiøs vekststrategi for å bli en verdensledende aktør i utvalgte TIC-nisjer. – Oppkjøpet av TI passer godt inn i våre vekstplaner. Selskapet har en sterk nasjonal posisjon innen sertifisering, materialteknologi, kalibrering og opplæring. Dette er fagområder som Kiwa i dag er aktive i, men som vi ikke har vært representert i Norge med. TI er en god plattform for økt salg av våre tjenester i Skandinavia, sier Paul Hesselink, adm. direktør i Kiwa.
Overtagelsen av TI vil trolig finne sted i midten av november i år. Konkurransemyndighetene skal først godkjenne overtagelsen. – Dette er meget positivt for TI. Vi har fått en sterk industriell eier. Dette gjør selskapet bedre rustet for videre utvikling og vekst. Gjennom Kiwa styrker vi tjenestetilbudet til kundene og det skandinaviske markedet. Samtidig blir vi også i bedre stand til å følge våre mange internasjonale kunder ut av landet, sier Vibeke Strømme, adm. direktør i Teknologisk Institutt. Partene er altså enige om ikke å offentliggjøre finansielle opplysninger knyttet til transaksjonen.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063