23948sdkhjf

Hexagon Raufoss valgt for store gasstank-leveranser til ny bilmodell

Hexagon Raufoss AS er nominert av en ledende internasjonal leverandør til bilindustrien for leveranser av komposittanker for komprimert naturgass (CNG). Drivstofftankene til det nye gassdrevne kjøretøyet (NGV) vil etter rammeavtalen få leveringsstart i løpet av 2. kvartal 2016 og bilmodellen vil være på markedet i Europa i løpet av 2. halvår 2016.

I en pressemelding fra morselskapet Hexagon Composites fremgår at underleverandøren, en såkalt «vehicle modifier», har et sjuårig siktemål med leveransene til en ny bilmodell som er planlagt introdusert på det europeiske markedet høsten 2016. Rammekontrakten har en forventet verdi på 18 mill. USD eller 150 mill. kroner. Den kan bli større, men også mindre, avhengig av salget av bilmodellen.

– Dette er en ny kunde for Hexagon Raufoss og vi er svært fornøyde med å inngå denne mangeårige rammeavtalen med dem. Valget vil ytterligere styrke vårt samarbeid med leverandører av systemer for gassdrevne biler i Europa og vi merker økt interesse for alternative drivkilder. Det er for tiden sterk internasjonal fokus på utslipp fra transportsektoren. Det driver etterspørselen for alternative driftsformer som komprimert naturgass. Det vil redusere utslippene og drivstoffkostnadene, sier Ragnar Holthe, adm. direktør i Hexagon Raufoss.

Hexagon Composites omorganiserte tidligere i år virksomheten innenfor driftsområdet til Hexagon Raufoss. Kontrakten kommer beleilig og sikrer aktiviteten ved selskapet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097