23948sdkhjf

Hvem blir Norges smarteste industribedrift?

For tredje år på rad vil Norsk Industri og Siemens kåre den bedriften i Norge som er best på produktivitet og konkurransekraft. I 2015 var det Hexagon Ragasco på Raufoss som vant konkurransen og ble kåret til «Norges smarteste industribedrift». Nå starter jakten på nytt, med frist for påmelding 1. april.
– Oljekrise og et tøft marked for norsk industri gjør at industribedrifter nå må tenke ekstra smart for å lykkes i framtiden. Det uttaler Norsk Industri og Siemens, som sammen arrangerer konkurransen. Reindustrialisering En oljebransje og leverandørindustri, for tiden på lavgear og med stor tap av arbeidsplasser, tvinger norske industribedrifter til å tenke nytt – få nye ben å stå på. Norge er mer avhengig av en omstillingsvillig og konkurransedyktig industri enn noen gang. – Nettopp derfor ønsker vi å løfte frem de bedriftene som viser vei for fremtidens industriarbeidsplasser. På lang sikt er nemlig evnen til å skape økt produktivitet viktigere for vår velferd enn oljefondet, sier adm. direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Tidligere denne måneden begynte regjeringen sitt arbeid med å utarbeide industrimeldingen som skal legges frem ved årsskiftet 2016/2017. Næringsminister Monica Mæland understreket samtidig viktigheten av å reindustrialisere Norge. – Arbeidsplassene vi mister i oljesektoren nå er ekstremt verdifulle. De bidrar med mellom åtte og ti millioner kroner hver i verdiskaping. De fleste arbeidsplasser bidrar med langt mindre, derfor må vi skape mange nye arbeidsplasser som gir skatteinntekter, uttalte Mæland.
Muligheter I høykostlandet Norge må vi lære av de beste. Det finnes en lang rekke industribedrifter i Norge som ved smartere bruk av teknologi og ressurser stadig forsterker sin konkurransekraft og øker sin produktivitet. – Det er disse innovative og produktive selskapene vi jakter på i konkurransen, de smarteste av de smarte. Vi ønsker å vise omverdenen hva som er mulig å få til i Norge, sier konsernsjef og jurymedlem Anne Marit Panengstuen i Siemens.
Ta noen grep! I konkurransen om overlevelse og vekst i industrien, vil bruk av digital teknologi og smarte løsninger som øker produktivitet og kvalitet, les: sikrer verdiskapingen, bli avgjørende. Det var kostnadskrav fra det globale markedet som gjorde at fjorårsvinneren, Hexagon Ragasco, var nødt til å ta grep. Ved å investere i nye teknologiske løsninger og gjøre store maskininvesteringer, økte de produksjonskapasiteten og effektiviteten. I dag har de en eksportandel på 95 prosent og er verdensledende i sitt marked!
Hvem kan delta? Konkurransen «Norges smarteste industribedrift» er åpen for alle norske industribedrifter som gjennom innovativ teknologibruk har styrket sin konkurransekraft gjennom for eksempel;
· forenklede prosesser innenfor engineering og design
· produktivitetsvekst
· økt effektivisering
· effektiv ressursutnyttelse
Arrangøren vil belønne industribedrifter som bruker teknologi og ressurser på smarte og effektive måter for å øke produktiviteten og konkurransekraften. Bedriften må være en del av det organiserte arbeidslivet.
Vinneren blir kåret av en bredt sammensatt jury fra både næringsliv, media og organisasjoner. Prisen deles ut under Norsk Industris Industrikonferanse 9. mai 2016. Premien er en eksklusiv tur til BMW-fabrikken i München hvor teknologi brukes på en smart måte i produksjonen.

MELD PÅ BEDRIFTEN NÅ!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.362