23948sdkhjf

ENGEL har kjøpt MES-utvikleren T.I.G.

ENGEL-konsernet har overtatt MES-leverandøren T.I.G. Technische Informationssysteme GmbH, i Rankweil, Østerrike. Med dette oppkjøpet styrker ENGEL sin posisjon i området Manufacturing Execution Systeme (MES) for sprøytestøpeindustrien. Oppkjøpet passer godt inn i ENGELS strategier og satsning på Industri 4.0
Det var en ukes tid før K 2016 at ENGEL meddelte at man hadde kjøpt T.I.G. Begge parter har i mange år jobbet tett sammen omkring MES-løsninger. Et klart eksempel på det er ENGELS system, e-factory, basert på utvikling sammen med T.I.G. På pressekonferansen i Düsseldorf ble oppkjøpet trukket fram og ENGELS representanter la vekt på at e-factory er viktig for sprøytestøpeindustrien og særlig nå som en sentral del av ENGELS’ program inject 4.0 og digitalsieringen av produksjonsprosessene har svært høy prioritet. Derfor ble oppkjøpet betegnet som av stor, strategisk betydning.
T.I.G. utviklet i 1994 sin første MES-løsning. ENGEL var også tidlig ute med automatiseringsløsninger integrert med sprøytestøpeprosessen. De to selskapene forteller at planene fremover er ambisiøse siden digitaliseringen av produksjonsprosessene har fått høyeste prioritet hos alle maskin- og utstyrsleverandører. Nå fortsetter T.I.G. som et selvstendig datterselskap i ENGEL Group.
MES-løsningene , e-factory fra ENGEL og authentig fra T.I.G., vil fortsatt bli tilbudt som selvstendige, frittstående applikasjoner. Og begge skal videreutvikles. Med ENGEL som en strategisk investor kan T.I.G. jobbe økonomisk trygt og intensivt med videreutvikling av authentig. Samtidig kan MES holdes uavhengig og med et nøytralt grensesnitt. Begge selskaper understreker evnen til å reagere fleksibelt på kravene fra bransjen som for tiden altså har usedvanlig stor endringshastighet.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125