23948sdkhjf

Hexagon Composites med ny, stor Titan-ordre

Datterselskapet Hexagon Lincoln har fått en ordre på fire Titan-trailere (type 4) fra Certarus Ltd. Verdien på ordren er 10,2 mill. USD (rundt 84 mill. kroner). Trailerne frakter såkalte Mobile Pipeline-moduler som skal brukes for gasstransport til bruk for drift av rigger i olje- og gassindustrien i Nord-Amerika.

Certarus Ltd. utvider med den nye bestillingen sin allerede store Titan-flåte. Gasstrailerne brukes til gasstransport til flere sektorer: energiselskaper, gruvedrift, skogbruk og industri.

Nye olje- og gassrigger i det nordamerikanske markedet baner vei ​​for økt bruk av CNG til driften grunnet høyere fleksibilitet enn bruk av LNG. Dessuten lavere distribusjonskostnader sammenlignet med diesel.
Lavere CNG-priser i forhold til diesel, sammen med høyere transporteffektivitet, gir forbedret konkurranseevne for alle typer av brukere av Hexagons løsninger. Det er ventet en forskyvning av brukere fra dieseldrift til gass takket være lavere drivstoffkostnader og reduserte miljøpåvirkninger.

– Certarus har vært en pioner i tilførselen av rent drivstoff inn i olje- og gassfeltene i Nord-Amerika. Den nye ordren bekrefter de økonomiske fordelene av CNG-leveranser til produksjonsfeltene. Denne sektoren har vært et målrettet marked for våre løsninger på steder der fysiske rørledningskostnader er for høye eller miljømessig utfordrende, uttaler Frank Haeberli, Vice President Mobile Pipeline Division Hexagon Lincoln, i en pressemelding.
Leveransene for den nye ordren er planlagt å starte i slutten av fjerde kvartal 2016 og gjennom 2017.

Etter en stille periode hva gjelder salg av Mobile Pipeline, kommer ordren beleilig.
Hexagon Composites slapp nemlig sine tall for 3. kvartal 2016, omtrent samtidig med meldingen om den nye ordren. Og i rapporteringen for 3. kvartal påpekes nettopp at omsetningen av Mobile Pipeline har vært svak, noe som påvirker konsernresultatet.
Omsetningen for Hexagon Composites i 3. kvartal 2016 endte på 266,2 mill. kroner (256,9 i samme kvartal 2015). Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble på 4,6 mill. kroner (-31,0 i fjor).
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063