23948sdkhjf

Nedsenkbare Atlantis på vei mot noe…

Fiskeridirektoratet har meddelt Atlantis Subsea Farming at det omsøkte konseptet for en nedsenkbar merde faller innenfor ordningen med utviklingstillatelser. Nå ventes det på å få minst en utviklingsstillatelse.

Det var 29. november i år at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vil gå videre med behandling av søknaden fra Atlantis Subsea Farming med sikte på tildeling av én eller flere utviklingstillatelser.

Atlantis Subsea Farming er eid med like eierandeler av AKVA group ASA, Sinkaberg-Hansen AS og Egersund Net AS. Helgeland Plast, som inngår i AKVA group, vil bl.a. stå for rørleveransene og andre plastkonstruksjoner på den nedsenkbare merden.
– Vi vil nå fortsette vår gode dialog med Fiskeridirektoratet og utarbeide noe tilleggsinformasjon, sier daglig leder i Atlantis, Trude Olafsen. Hun er svært glad for at Atlantis faller innenfor ordningen og hun er sikker på at deres konsept og teknologi vil løse en del av oppdrettsnæringens utfordringer knyttet til lus og arealtilgang. Hun mener dessuten at den valgte teknologien har et stort, internasjonalt potensial.

Atlantis som prosjekt ble startet på sensommeren 2014. Det er gjennomført en rekke innledende forsøk med løsningen man nå ønsker å teste i stor skala. Bl.a. har det vært gjort omfattende tester av merdmodellen i tanken til SINTEF Fiskeri og havbruk i Hirtshals. Det har gitt prosjektteamet grunnleggende kunnskap om hvordan et nedsenkbart anlegg oppfører seg i strøm og bølger.

Eventuelle utviklingstillatelser vil være med på å løfte prosjektet inn i en ny fase, og det vil gjøre det mulig å få testet ut teknologien i stor skala og etter hvert med fisk. – Det er fortsatt masse arbeid som gjenstår før nedsenkbare anlegg for lakseoppdrett i stor skala er kommersielt tilgjengelig i markedet. Derfor er det bare å jobbe på videre, avslutter Trude Olafsen.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078