23948sdkhjf

Ny kompound gir metallisk høytemperaturoverflate

Covestro har utviklet en kompound for produksjon av forkrommede plastkomponenter. Blandingen skal være ekstremt varmebestandig. Med andre ord super for metallisering av plastdetaljer som skal brukes der temperaturen er høy.
Den høytemperaturbestandige kvaliteten APEC 150 PG (Plating Grade/pletteringskvalitet) bygger på en blanding av PC-HT + ABS og testes nå for langtidsegenskapene i deler som pyntestussen på eksosrør. Covestro har utviklet blandingen for kunder som skal produsere forkrommede plastkomponenter, men som samtidig må være ekstremt varmebestandige. Den varemerkeregistrerte kvaliteten APEC150 PG skal også ha svært gode mekaniske egenskaper
Vicat B-mykningstemperaturen er 146 ºC, eller ca 35 grader høyere enn for en standard polykarbonat/ABS-blanding for metallisering. Videre er den seig, har stor slagfasthet og er stiv over et bredt temperaturintervall. Ved pletteringen har kvaliteten meget sterk vedheft til plastoverflaten.
Det er kombinasjonen av høy varmebestandighet og de gode metalliseringsegenskapene som gjør denne kvaliteten så egnet for produksjon av forkrommede designkomponenter. Kvaliteten er utviklet etter at ideen kom fra et tysk selskap, Gerhardi Kunststoff GmbH, som ønsket å lage en høyblank stuss i plast for eksosrøravslutning på motorkjøretøyer.
Slike detaljer har til nå stort sett vært laget av rustfritt stål. Med et blankt, termoplastisk materiale som både er flott å se på og som tåler temperaturene i nærheten av eksosrør, har man også fått ned vekten på biler med slike detaljer, en vektreduksjon for detaljen på rundt 50 prosent versus stål. Testing, bl.a. av langtidsegenskapene, foregår nå ute på veiene i Tyskland.
Mindre radier, integrering av lyseffekter og at den er egnet for sprøytestøping er andre fordeler med kvaliteten. Man har bl.a. stor formbarhet, egnet for vanskelige 3D-geometrier osv. Videre gir plasten stor designfrihet når det gjelder farge og funksjonsintegrering. For eksempel kan LED bli integrert i detaljene for å forbedre utseendet med lyseffekter i kombinasjon med forskjellige galvaniseringsteknikker.
Andre «varme» og potensielle applikasjoner i bilindustrien inkluderer synlige, metalliserte deler under panseret, som for eksempel logoer, emblemer, bokstaver og deksler. Hos Gerhardi Kunststoff GmbH ser man også gode muligheter for elektro/elektronikkprodukter dvs. i produksjonen av forkrommede rammer, pyntelister, ventilasjonsgittere etc.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157