23948sdkhjf

Norner blir sertifiseringsorgan for plastrør

Norner er fra 01.01.2017 det norske sertifiseringsorganet i den nordiske sertifiseringsordningen INSTA-CERT. Sertifiserte rørprodukter gis kvalitetsmerket Nordic Polymark, som bevis på høy kvalitet av materialer, plastrør og sanitærprodukter for bruk i nordisk klima. Norner tar over rollen fra Nemko.

Norner har tidligere vært godkjent kontrollorgan for fabrikkinspeksjon og tredjepartstesting i den nordiske sertifiseringsordningen INSTA-CERT for plastmaterialer og rørsystemer. Nå tas dette opp igjen og hos Norner ser man frem til å være kontrollorgan og bidra til at høy kvalitet oppnås i anvendelsen av plastrør i privat og offentlig sektor.

INSTA-CERT har implementert sertifisering på basis av europeiske standarder som er tilpasset nordiske betingelser som skal sikre robuste rørsystemer med lang levetid. Sertifiserte produkter gis kvalitetsmerket Nordic PolyMark. Det forteller at rørene følger en etablert sertifiseringsordning der spesifikke krav må oppfylles og som sikrer at intern produksjonskontroll gjennomføres av produsenten. Likeledes skal testing og inspeksjoner utfører av en uavhengig tredjepart.

Norner skal samarbeide med de øvrige, nordiske kontrollorganene for INSTA-CERT, dvs. partnerne Inspecta Sertifiointi (FI), SP Certifiering (SE), Dancert A/S (DK) samt de nordiske brukerorganisasjonene for plastrør. I Norge er det NPG Norge, den norske plastrørgruppen, der norske rørprodusenter er medlemmer, som har vært med å jobbe fram Nordic PolyMark for noen år siden.
Nå har altså Norner fått jobben som kontrollorgan for å sikre høy kvalitet på plastløsninger innen vann- og avløpssektoren. Det er Sven Arve Halvorsen som er kontaktperson hos Norner for produktsertifisering for INSTA-CERT/Nordic PolyMark.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097