23948sdkhjf

Mjøsplast AS blir en del av Strukturplast

Strukturplast AS på Sandane og Mjøsplast AS i Moelv har over lengre tid vært i dialog om et mulig tettere samarbeid om utvikling av produkter i polyuretan. Med virkning fra 1. januar 2017 vil Mjøsplast i Moelv bli en del av Strukturplast AS. Virksomheten i Moelv fortsetter og skal styrkes, men som en avdeling av Strukturplast.

Både Mjøsplast og Strukturplast har en lang historie innen utvikling og formstøping av komponenter i polyuretan (PUR) og vil nå kunne skilte med over 70 års erfaring med PUR-teknologi.

Mjøsplast har i dag åtte ansatte og hadde i 2015 en omsetning på 16 mill. kroner. Strukturplast på Sandane har omtrent den doble størrelsen. I 2015 nådde omsetningen 33 mill. kroner og med 20 ansatte. Strukturplast er for øvrig en del av Bano-gruppen som består av Bano AS og svenske Probad AB i tillegg til Strukturplast AS.
Selskapene som nå slår seg sammen har begge satset på skreddersydde komponenter mot subsea- og offshoresektoren og har i mange år vært leverandører til krevende kunder i dette segmentet. Mjøsplast har sertifiseringer innen ISO 9001 og 14001, samt Achilles, som nå vil videreføres av Strukturplast.

Samarbeidsdiskusjonene mellom de to selskapene har pågått en stund og fra 1. januar 2017 er sammenslåingen altså et faktum. Begge produksjonsenheter skal videreutvikles, både i Moelv og på Sandane.
Selv om offshoreaktiviteter har vært et viktig område for begge selskapene har Mjøsplast også en fot innenfor vei og anleggsmarkedet, bl.a. med egenutviklede produkter for veimerking og -sikring.
Strukturplast har satset målrettet mot oppdrettsmarkedet de siste årene og kan vise til egenutviklede løsninger.
Ifølge en pressemelding fra de to bedriftene heter det at selskapene allerede har lagt planer om videreutvikling av PUR-produkter på flere markedsområder.
Det sammenslåtte selskapet besitter stor PUR-kompetanse og blir den klart største aktøren i Norge på skreddersydde polyuretanløsninger. Begge bedrifter ser på sammenslåingen som et riktig tiltak for videreutvikling av egne PUR-løsninger til flere bransjer og med synergier mellom produktområdene man i dag er inne i.

Frode Lindvik , som er adm. direktør for Strukturplast AS, vil fra nyttår også gå inn som daglig leder for produksjonen i Moelv, mens hovedaksjonæren i Mjøsplast AS, Arne Mølstad, fortsetter med ansvar for salg og produktutvikling i avdelingen i Moelv.
Begge selskaper har forøvrig vært aktive i sine nærområder med teknologi- og kompetansespredning og konferansevirksomhet. Mjøsplast er med i styret i Plastnett innlandet og deltaker i i4plastics og har vært medarrangør for Teknologi- & Polymerdagene to år på rad.
Strukturplast har vært initiativtaker til å få etablert en egen konferanse på Sandane om bruk av bærekraftige materialer. Etter planene skal en slik konferanse arrangeres årlig og for andre gang i Sandane 1. mars 2017.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125