23948sdkhjf

WorldStar til Orkla og RPC for innovativ emballasje

Orkla Foods Norge har fått den prestisjetunge, internasjonale WorldStar 2017 for emballasjeløsningen til selskapets kalde salater. Emballasjen er utviklet i nært samarbeid med RPC Superfos i Lidköping og RPC Promens på Kambo.

Emballasjen som har vunnet prisen kombinerer med hell to forskjellige plastmaterialer og to forskjellige teknologier for å få laget en termoformet vridbar kopp med et sprøytestøpt lokk. Resultatet har flere likhetstrekk med en tradisjonell glasskrukke og gjør at det skiller seg ut fra andre produkter i kjølediskene, spesielt i et segment som kald salat.
Det har bydd på visse utfordringer når det brukes to forskjellige plastmaterialer i løsningen. Men det er i følge de tre utviklingspartnerne oppnådd en perfekt kompatibilitet mellom den termoformede PE-koppen og det sprøytestøpte lokket av PP.
Lokket låses i låsesporet av koppen, og når lokket lukkes riktig, hører forbrukeren en behagelig klikk-lyd.

Orkla Foods Norge har utviklet løsningen sammen med RPC Superfos Lidköping og RPC Promens Kambo. Oppdraget var å utvikle en emballasje utenom det vanlige for å gi salatene en høystatus appell.
Partnerne, som fikk en Scanstar for samme produkt under Scanpack-messen i Göteborg i 2016, er veldig fornøyde og føler det som en stor anerkjennelse å få den høythengende, internasjonale emballasjeprisen.
Samarbeidet mellom de to RPC-bedriftene i Sverige og Norge viser at kompetanse og teknologier på tvers av landegrensene har bidratt til seieren. Tore Lund, som er Senior Project Engineer hos RPC Promens Kambo uttrykker glede over den positive oppmerksomhet som prisen vil gi for RPCs løsninger og sier det har vært et privilegium å samarbeide med Orkla Foods Norge.

Det er World Packaging Organisation (WPO) som organiserer WorldStar-konkurransen og som regnes blant de fremste, internasjonale emballasjepriser.
Seremonien og utdelingen av prisene vil finne sted under Interpack 2017 i Düsseldorf i mai.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219