23948sdkhjf

Blue iQ: Naturgass skal erstatte diesel i transportsektoren

Hexagon Composites’ deleide selskap, Agility Fuel Solutions, vil introdusere Blue iQ, selskapets nyeste system for naturgassdrift, under American Trucking Associations årsmøte og messen Transport Technology Exhibition. Blue iQ er basert på proprietær teknologi utviklet gjennom Agilitys samarbeid med Cummins. Det skal gjøre at naturgassbiler får de samme muligheter som dieselbiler til å optimalisere drivstofforbruket og ha maksimal driftstid.

Alle produsenter av drivstoffsystemer har i dag tilgang til diagnosedata fra bilflåter, men bare Blue iQ tar det et steg videre ved å integrere diagnosesystemet som Cummins har utviklet under varemerket Insite, og støttesystemet QuickServe. Sammen vil systemene gi umiddelbar informasjon og kobling av biler, sjåfører, ledere og teknikere for tidsstyring, diagnostikk og service.
Blue iQ vil være det eneste verktøyet som har tilgang til Cummins proprietære motordata. På smart-dashbordet i bilene gis det kontinuerlige opplysninger om hvor langt sjåføren kan kjøre med eksisterende gassbeholdning. Videre vil systemet EcoMode hjelpe til å unngå ikke-planlagt tanking ved lavt drivstoffnivå. Systemet Limp Home Mode skal sørge for å få sjåfør og bil trygt ut av trafikken dersom drivstoffnivået skulle bli ekstremt lavt og før tanken er helt tom. Systemet inkluderer også Cold Start Logic for å sikre at det ikke oppstår startvansker på kalde morgener.

Blue iQ gjør at naturgassbiler kan operere på samme nivå som dieselbiler, men med lavere drivstoffkostnader, mer stillegående motorer og lavere utslipp.
Det å gå over til naturgass er tidsmessig riktig. De nyeste miljødataene levner ingen tvil: det er transportsektoren som er den største bidragsyteren til karbondioksidutslipp.
En studie fra MIT konkluderer med at 200.000 årlige dødsfall er forårsaket av luftforurensning og 53.000 av disse kan relateres til utslipp fra transportnæringen.

Å konvertere dieselflåter til naturgassbiler gir resultater. Agilitys største kunde har funnet ut at for hver diesellastebil som erstattes med naturgass, reduseres klimagassene i gjennomsnitt med 22 tonn per år, eller 21 prosent per bil. Det kutter også nitrogenoksidutslippet med opptil 50 prosent. Agilitys pågående samarbeid med Cummins er spennende og de to selskapene uttrykker stolthet over å tilby drivstoffløsninger som utjevner forholdet diesel/naturgass. Hexagon Composites medeierskap i Agility og herunder eierforhold til Blue iQ, kan bli av stor verdi. Systemet er et viktig bidrag til reduserte transportkostnader og et bedre miljø på kloden.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094