23948sdkhjf

Arena og NCE – Utlysning av nye klyngeprosjekter 2017

Norwegian Innovation Clusters inviterer til forslag til nye klyngeprosjekter innenfor Arena- og NCE-ordningen og til forlengelse av pågående Arena-prosjekter. Tidsfrister for skissering av prosjekter er 15. mai og endelig søknad 1. september 2017.

Programmet Norwegian Innovation Clusters eies og drives i felleskap av Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Siva. I 2017 gjennomfører programmet en ny utlysning med sikte på godkjenning av nye klyngeprosjekter som skal få støtte.
I en pressemelding uttrykker Forskningsrådet at årets klyngeutlysning speiler et Norge i omstilling, der ny teknologi og nye markedsvilkår utfordrer industrien, samtidig som det også skaper nye muligheter for næringslivet.

Årets utlysning søker å stimulere til fremvekst av klyngeinitiativ med mål om fornyelse av en eksisterende næring eller nyskapning gjennom utvikling av nye næringer.
Krysskoblinger mellom aktører fra ulike fagområder har vist seg å være et viktig virkemiddel for økt innovasjonstakt og mer radikale innovasjoner.
I årets klyngeutlysning oppfordrer Forskningsrådet til å ha særlig fokus på å løse utfordringer i slike tverrfaglige krysskoblinger.

Utlysningen er åpen for forslag innenfor:
· Arena – nye prosjekter
· Arena – forlengelse av prosjekter i tredje driftsår for ytterligere to år
· Norwegian Centres of Expertise (NCE) – nye prosjekter

Utlysningen og den etterfølgende vurderingen skjer i to trinn:
1. Først en skissering av prosjektet som så vurderes av programledelsen og det gis en rådgivende tilbakemelding om man bør gå videre i søkeprosessen.
Frist for innsending av prosjektskisser: 15.05.2017 kl. 15:00

2. Innsending av prosjektsøknader til Arena og NCE, samt forlengelse av pågående Arena-prosjekter. Søknadene danner grunnlag for endelig vurdering og beslutning.
Frist for innsending av prosjektsøknader: 01.09.2017 kl. 15:00

Prosjektskisser og søknader sendes i elektronisk format til: post@innovasjonnorge.no
Informasjonsmøte for mulige søkere avholdes 30. mars 2017 kl. 10:00-15:30 på KS Agenda møtesenter, Haakon VII’s gate 9, Oslo. Se agendaen for dette møtet på:
http://www.innovationclusters.no/kalender/informasjonsmote-utlysning-klyngeprogrammet-2017

På nettsidene til Innovasjon Norge ligger komplett utlysing. Se: http://www.innovasjonnorge.no/no/Bygg-en-bedrift/klynger-og-bedriftsutvikling-2/klynger-og-bedriftsnettverk/utlysning-2017

Bruk mulighetene – send først en skisse. Start arbeidet NÅ!
AI
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063