Mysteriet om den forsvunnede støpeform!

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Kan noen hjelpe? Saken gjelder en «forsvunnet» støpeform for sjakkbrikker. Og det er datteren til Rolf Westrum som nå prøver å nøste i trådene. Rolf Westrum fikk i 2005 registrert patent på sin brettspill-oppfinnelse «Royalsjakk», et spill for fire personer. Og han produserte plastbrikker hos en norsk sprøytestøper. Nå vil datteren blåse liv i dette, men vet ikke hvor støpeformen befinner seg.


Lynn Hege Myrvang forteller til Plastforum at pappaen, som nå er gått bort, jobbet hardt med å få produsert plastsjakkbrikker i fire, ulike farger (rød, gul, grønn og blå). Spillebrettet er norskprodusert, og han ønsket også at brikkene skulle sprøytestøpes i Norge fremfor i Kina.
Han fikk laget en støpeform, med design som skilte brikkene noe ut fra de standardiserte fasongene. Formverktøyet betalte han rundt 80.000 kroner for for en del år tilbake.
Men; Rolf Westrum rakk aldri å få spillet ut kommersielt. Han døde i 2015 etter en tids sykdom. Nå vil datteren, som arvet pappaens firma, Multigames AS, fullføre hans sjakkideer.
Problemet er bare at familien ikke aner hvor støpeformen befinner seg, fordi de ikke finner noen papirer på formproduksjonen, eller på hvem han var i kontakt med om støpingen.

Her er noen flere ledtråder: Rolf Westrum hadde et stort nettverk etter å ha drevet eget trykkeri, W-TRYKK i nærmere 50 år. Firmanavnet kan kanskje hjelpe, ved siden av navnet Rolf Westrum, Multigames AS og Royalsjakk?

Er det noen der ute som vet noe om saken eller hvor støpeformen befinner seg? Ligger den gjemt og glemt på et gammelt lager eller på et nedlagt plaststøperi i Oslo-området eller et annet sted i landet?
Lynn Hege Myrvang er svært takknemlig hvis noen kan hjelpe meg å løse «mysteriet» med den forsvunnede støpeformen for plastbrikker til Royalsjakk. Dersom noen har informasjon vennligst ta kontakt med henne på telefon 975 91 817 eller e-post: lynnhege@hotmail.com


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Nyhetsbrev

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Online Newspaper Archive

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Kjøpet av Braskem ventes sluttført i oktober

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Ukens vits: Hevnen er søt

«Speakers Corner» på NTNU i Gjøvik – bruk muligheten!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.334