PartnerPlast med bøyenyhet på Aqua Nor: korrosjonsfri fortøyning

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

PartnerPlast AS på Åndalsnes bruker neste ukes Aqua Nor, til å presentere en ny og forbedret armatur for selskapets fortøyningsbøyer. Produktet har fokus på økt sikkerhet og vil kunne eliminere dagens problemer med korrosjon i marine fortøyningssystemer. Løsningen er søkt patentert.


PartnerPlast forteller i en pressemelding at armaturen består av topp/bunnsystemer i polyuretan og fibertau i stedet for dagens løsning med stålplater og galvanisert kjetting. Armaturen er utviklet i samarbeid med utviklings- og engineeringsselskapet Hugg AS og er et virkelig godt eksempel på polymerer brukt som smarte erstatningsmaterialer for gamle løsninger.

– Sikkerhet under installasjon og inspeksjon av fortøyningssystemer er i dag ikke godt nok ivaretatt. Mange i havbruksnæringen har hevdet det, sier Tom Samuelsen, CEO i PartnerPlast.
– Dagens systemer er produsert og levert i galvanisert stål, og forbindes med galvanisert kjetting. Dette øker risiko for korrosjon og svekkelse i stålet, fortsetter Samuelsen.

Innovasjon og utviklingsarbeid rettet mot marine miljøer har lange og gode tradisjoner i PartnerPlast. Selskapet innehar allerede en sterk posisjon i markedet.
Ole Stavran er salgsleder for havbruk i PartnerPlast. Han forteller at helt siden selskapet startet med utvikling og produksjon av serieprodukter i havbruksnæringen har man sett behovet for nytenkning og forbedring.
– Vi har lyttet til kundene. Markedet har etterspurt bøyer med stålfri armatur. Nå blir kjetting erstattet med fibertau. Dermed vil hele bøya kunne sertifiseres som et løfteredskap, sier Ola Stavran.

Utviklingen viser at framtidens oppdrettsanlegg vil bli enda større og mange vil plasseres enda lengre fra kysten, ute fra fjordene. Dette gir utstyrsleverandører utfordringer og dermed muligheter til å finne løsninger som kreves og etterspørres.
– PartnerPlast har alltid satset på egenutvikling og produksjon av produkter som bransjene etterspør. Nok en gang viser vi oss som en nytenkende aktør. Lanseringen av en stålfri armatur for oppdrettsbøyer viser at vi er i tet, avslutter Tom Samuelsen.
Nå går turen til Aqua Nor der den nye serien av bøyer får offisiell premiere.
Stand: U-849


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Nyhetsbrev

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Online Newspaper Archive

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Kjøpet av Braskem ventes sluttført i oktober

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Ukens vits: Hevnen er søt

«Speakers Corner» på NTNU i Gjøvik – bruk muligheten!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.328