23948sdkhjf

PartnerPlast med bøyenyhet på Aqua Nor: korrosjonsfri fortøyning

PartnerPlast AS på Åndalsnes bruker neste ukes Aqua Nor, til å presentere en ny og forbedret armatur for selskapets fortøyningsbøyer. Produktet har fokus på økt sikkerhet og vil kunne eliminere dagens problemer med korrosjon i marine fortøyningssystemer. Løsningen er søkt patentert.

PartnerPlast forteller i en pressemelding at armaturen består av topp/bunnsystemer i polyuretan og fibertau i stedet for dagens løsning med stålplater og galvanisert kjetting. Armaturen er utviklet i samarbeid med utviklings- og engineeringsselskapet Hugg AS og er et virkelig godt eksempel på polymerer brukt som smarte erstatningsmaterialer for gamle løsninger.

– Sikkerhet under installasjon og inspeksjon av fortøyningssystemer er i dag ikke godt nok ivaretatt. Mange i havbruksnæringen har hevdet det, sier Tom Samuelsen, CEO i PartnerPlast.
– Dagens systemer er produsert og levert i galvanisert stål, og forbindes med galvanisert kjetting. Dette øker risiko for korrosjon og svekkelse i stålet, fortsetter Samuelsen.

Innovasjon og utviklingsarbeid rettet mot marine miljøer har lange og gode tradisjoner i PartnerPlast. Selskapet innehar allerede en sterk posisjon i markedet.
Ole Stavran er salgsleder for havbruk i PartnerPlast. Han forteller at helt siden selskapet startet med utvikling og produksjon av serieprodukter i havbruksnæringen har man sett behovet for nytenkning og forbedring.
– Vi har lyttet til kundene. Markedet har etterspurt bøyer med stålfri armatur. Nå blir kjetting erstattet med fibertau. Dermed vil hele bøya kunne sertifiseres som et løfteredskap, sier Ola Stavran.

Utviklingen viser at framtidens oppdrettsanlegg vil bli enda større og mange vil plasseres enda lengre fra kysten, ute fra fjordene. Dette gir utstyrsleverandører utfordringer og dermed muligheter til å finne løsninger som kreves og etterspørres.
– PartnerPlast har alltid satset på egenutvikling og produksjon av produkter som bransjene etterspør. Nok en gang viser vi oss som en nytenkende aktør. Lanseringen av en stålfri armatur for oppdrettsbøyer viser at vi er i tet, avslutter Tom Samuelsen.
Nå går turen til Aqua Nor der den nye serien av bøyer får offisiell premiere.
Stand: U-849
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062