HighComp skal levere oppdrettskar og gangbroer i kompositt til gigantutbygging i New Foundland!

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

HighComp As har de siste 10 årene vært en betydelig tilbyder av oppdrettskar, i høy-finish-kvalitet. Nå har selskapet sikret seg en betydelig kontrakt med Griegs anlegg på New Foundland. På Aqua Nor presenterte selskapet også en helt ny gangbro i kompositt til bruk over oppdrettskarene.


HighComp AS , som holder til i Bokn én times biltur nord for Stavanger, har 25 års erfaring med å levere kvalitetsprodukter i kompositt til subsea- og olje-/gassnæringen.
De strenge kravene til kvalitet og sikkerhet i offshorebransjen har HighComp tatt med seg inn i oppdrettsbransjen. Gjennom årene har selskapet levert flere hundre større tanker og kar til oppdrettsnæringen. Spesialtilpassede løsninger for avløp/utløp og dødfiskhåndterings er blitt produsert og installert hos de fleste, større smoltaktørene i Norge. Blant viktige kunder det siste året finner vi Marine Harvest, Bremnes Seashore og Grieg.
Nå har altså Grieg bestilt rundt 50 kar, av forskjellige størrelser, til sitt smoltanlegg på New Foundland. Gangbroer i kompositt er inkludert i ordren.

Vakuuminjisert produksjon for tanker og kar er for lengst tatt i bruk av HighComp. Produktene er veldokumenterte og den fine overflaten er viktig for fiskens trivsel og helse.
På Aqua Nor-messen i Trondheim, som avholdes i disse dager, demonstrerer selskapet bl.a. testing av kar for ulike ulykkesscenarier. Det dokumenteres hvordan HighComps design og materialegenskapene effektivt sikrer tanker og omgivelser mot sammenbrudd.

En nyutviklet gangbro i kompositt ble også presentert på Aqua Nor. Den er spesielt utviklet for og i samarbeid med oppdrettsbransjen. Komposittbroer har mange driftsfordeler fremfor løsninger i tradisjonelle materialer, så som enkel installasjon, redusert vedlikehold, enkel rengjøring samtidig som de er billigere i innkjøp. Broene leveres i lengder tilpasset karene, fra 5 til noe over 20 meter.

Griegs anlegg på New Foundland , som nå får innpå 50 kar og gangbroer fra HighComp, representerer et internasjonalt gjennombrudd for HighComp.
– Vi er selvfølgelig svært fornøyde med å ha blitt valgt som leverandør til dette store prestisjeprosjektet. Leveranseavtalen vil sikre mange arbeidsplasser ved selskapets fabrikk på Bokn, sa en godt fornøyd adm. direktør Helge Rasmussen til Plastforum under Aqua Nor-messen.


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Nyhetsbrev

Elektriske fly like om hjørnet?

Online Newspaper Archive

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Kjøpet av Braskem ventes sluttført i oktober

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Nye sjøkabler i Oslofjorden

Flere besøkende på ONS

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Ukens vits: Hevnen er søt

«Speakers Corner» på NTNU i Gjøvik – bruk muligheten!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.306