23948sdkhjf

HighComp skal levere oppdrettskar og gangbroer i kompositt til gigantutbygging i New Foundland!

HighComp As har de siste 10 årene vært en betydelig tilbyder av oppdrettskar, i høy-finish-kvalitet. Nå har selskapet sikret seg en betydelig kontrakt med Griegs anlegg på New Foundland. På Aqua Nor presenterte selskapet også en helt ny gangbro i kompositt til bruk over oppdrettskarene.

HighComp AS , som holder til i Bokn én times biltur nord for Stavanger, har 25 års erfaring med å levere kvalitetsprodukter i kompositt til subsea- og olje-/gassnæringen.
De strenge kravene til kvalitet og sikkerhet i offshorebransjen har HighComp tatt med seg inn i oppdrettsbransjen. Gjennom årene har selskapet levert flere hundre større tanker og kar til oppdrettsnæringen. Spesialtilpassede løsninger for avløp/utløp og dødfiskhåndterings er blitt produsert og installert hos de fleste, større smoltaktørene i Norge. Blant viktige kunder det siste året finner vi Marine Harvest, Bremnes Seashore og Grieg.
Nå har altså Grieg bestilt rundt 50 kar, av forskjellige størrelser, til sitt smoltanlegg på New Foundland. Gangbroer i kompositt er inkludert i ordren.

Vakuuminjisert produksjon for tanker og kar er for lengst tatt i bruk av HighComp. Produktene er veldokumenterte og den fine overflaten er viktig for fiskens trivsel og helse.
På Aqua Nor-messen i Trondheim, som avholdes i disse dager, demonstrerer selskapet bl.a. testing av kar for ulike ulykkesscenarier. Det dokumenteres hvordan HighComps design og materialegenskapene effektivt sikrer tanker og omgivelser mot sammenbrudd.

En nyutviklet gangbro i kompositt ble også presentert på Aqua Nor. Den er spesielt utviklet for og i samarbeid med oppdrettsbransjen. Komposittbroer har mange driftsfordeler fremfor løsninger i tradisjonelle materialer, så som enkel installasjon, redusert vedlikehold, enkel rengjøring samtidig som de er billigere i innkjøp. Broene leveres i lengder tilpasset karene, fra 5 til noe over 20 meter.

Griegs anlegg på New Foundland , som nå får innpå 50 kar og gangbroer fra HighComp, representerer et internasjonalt gjennombrudd for HighComp.
– Vi er selvfølgelig svært fornøyde med å ha blitt valgt som leverandør til dette store prestisjeprosjektet. Leveranseavtalen vil sikre mange arbeidsplasser ved selskapets fabrikk på Bokn, sa en godt fornøyd adm. direktør Helge Rasmussen til Plastforum under Aqua Nor-messen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063