23948sdkhjf

Eksplosjonsartet brann hos Mundal Subsea

Mundal Subsea AS i Sæbøvågen utenfor Bergen ble søndag kveld, 24. september, herjet av brann. Mye av produksjonsutstyret er ødelagt eller skadet og flere produkter under arbeid for kunder gikk også tapt. Trolig må det meste av kontorene og produksjonshallen rives.

I følge Vidar Aasgård , som er prosjekt- og salgsansvarlig i Mundal Subsea, ble heldigvis ingen skadet i brannen, men ødeleggelsene er store. Brannårsaken er fortsatt ikke endelig stadfestet. Men det er mye som tyder på at det hele startet som en mindre brann, men som så forårsaket en forholdsvis kraftig eksplosjon. Og ødeleggelsene var et faktum.
Vidar forteller til Plastforum at produksjonsutstyret for en stor del er ødelagt, bl.a. to store freser. Kontorene til Mundal Subsea er også ødelagt, bl.a. dekket av et tykt lag med svart aske.

Kundene er orientert om brannen og derav forsinkelser i bestilte ordres. I følge Vidar vises det stor forståelse for situasjonen som Mundal Subsea er kommet i og ingen kunder skal ha annulert løpende bestillinger.
– Vi har prioritert disse første dagene etter brannen til å ha samtaler med alle kunder og leverandører, og selvfølgelig med forsikringsselskapet. Vi var og er godt forsikret og har hatt gode samtaler og møte med forsikringsselskapet, sier Vidar.
Han forteller videre at det har vært jobbet intenst med å finne midlertidige produksjonsfasiliteter. Man har funnet fresekapasitet hos en annen bedrift og det er håp om at produksjonen skal være i gang i leide lokaler i løpet av en til to uker.

Anlegget til Mundal Subsea ligger rett bak lokalene til Mundal Båt. Heldigvis ble ikke sistnevnte rammet av brannen. Noen av de løpende ordrene kan trolig sluttføres hos Mundal Båt. Men her er det for tiden også mye å gjøre, slik at det er liten plass til ekstraproduksjon.
Fordi produksjonshallen og kontorene til Mundal Subsea mest sannsynlig må rives slik at bare rammeverket blir stående igjen, vil det det naturligvis ta noe tid før produksjonen går som normalt hos bedriften i Sæbøvågen.

– Nå krummer Mundal Subsea nakken og prøver etter beste evne å bli operative så snart og så godt det lar seg gjøre. Forståelsen som kunder har vist, skal vi gjengjelde med knallhardt arbeid. Nå skal vi vise hva vi står for, avslutter en kampklar Vidar Aasgård.
Og han lover å stille på OTD-messen midt i oktober – full av salgsvilje og pågangsmot.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361