Eksplosjonsartet brann hos Mundal Subsea

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Mundal Subsea AS i Sæbøvågen utenfor Bergen ble søndag kveld, 24. september, herjet av brann. Mye av produksjonsutstyret er ødelagt eller skadet og flere produkter under arbeid for kunder gikk også tapt. Trolig må det meste av kontorene og produksjonshallen rives.


I følge Vidar Aasgård , som er prosjekt- og salgsansvarlig i Mundal Subsea, ble heldigvis ingen skadet i brannen, men ødeleggelsene er store. Brannårsaken er fortsatt ikke endelig stadfestet. Men det er mye som tyder på at det hele startet som en mindre brann, men som så forårsaket en forholdsvis kraftig eksplosjon. Og ødeleggelsene var et faktum.
Vidar forteller til Plastforum at produksjonsutstyret for en stor del er ødelagt, bl.a. to store freser. Kontorene til Mundal Subsea er også ødelagt, bl.a. dekket av et tykt lag med svart aske.

Kundene er orientert om brannen og derav forsinkelser i bestilte ordres. I følge Vidar vises det stor forståelse for situasjonen som Mundal Subsea er kommet i og ingen kunder skal ha annulert løpende bestillinger.
– Vi har prioritert disse første dagene etter brannen til å ha samtaler med alle kunder og leverandører, og selvfølgelig med forsikringsselskapet. Vi var og er godt forsikret og har hatt gode samtaler og møte med forsikringsselskapet, sier Vidar.
Han forteller videre at det har vært jobbet intenst med å finne midlertidige produksjonsfasiliteter. Man har funnet fresekapasitet hos en annen bedrift og det er håp om at produksjonen skal være i gang i leide lokaler i løpet av en til to uker.

Anlegget til Mundal Subsea ligger rett bak lokalene til Mundal Båt. Heldigvis ble ikke sistnevnte rammet av brannen. Noen av de løpende ordrene kan trolig sluttføres hos Mundal Båt. Men her er det for tiden også mye å gjøre, slik at det er liten plass til ekstraproduksjon.
Fordi produksjonshallen og kontorene til Mundal Subsea mest sannsynlig må rives slik at bare rammeverket blir stående igjen, vil det det naturligvis ta noe tid før produksjonen går som normalt hos bedriften i Sæbøvågen.

– Nå krummer Mundal Subsea nakken og prøver etter beste evne å bli operative så snart og så godt det lar seg gjøre. Forståelsen som kunder har vist, skal vi gjengjelde med knallhardt arbeid. Nå skal vi vise hva vi står for, avslutter en kampklar Vidar Aasgård.
Og han lover å stille på OTD-messen midt i oktober – full av salgsvilje og pågangsmot.


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Ekornes er tatt av børs – minoritesaksjonærene tvangsutløses

Kjempebehov for fagarbeidere

Allerede 80 % fullt på Nor-Shipping

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Nyhetsbrev

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Online Newspaper Archive

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.148