23948sdkhjf

Solvay vil selge sin PA-virksomhet til BASF

19. september ble det undertegnet avtale om at polyamidvirksomheten til Solvay selges til BASF for ca. 1,6 milliarder euro, tilsvarende rundt 15 milliarder NOK. BASF vil dermed styrke sin PA-virksomhet, spesielt hele verdikjeden rundt PA 6.6. Går alt som partene ønsker, vil handelen være i boks om ett år fra nå.

Handelen blir et viktig skritt i den omleggingen som har pågått i noen tid hos Solvay for å bli et kjemikaliefirma med kun visse spesialiteter.

BASF er en strategisk investor når det gjelder PA og handelen vil komplettere konsernets globale tilstedeværelse. Salget av polyamid-råstoffer har hatt sterk vekst de siste årene og har også representert en lønnsom forretning for Solvay. Transaksjonen omfatter både Solvays oppstrøms- og nedstrømsvirksomhet for PA i Europa, Nord-Amerika og Asia, samt nedstrøms plastvirksomhet og engineering i Latin-Amerika.
Solvay opplyser at selskapet vil beholde sine oppstrøms mellomprodukter samt nedstrømsaktivitetene for tekstil-polyamid i Latin-Amerika.
Rundt 2.400 Solvay-ansatte omfattes av transaksjonen som er avhengig av godkjennelser i besluttende organer i begge selskaper, JV-partnere samt hos nasjonale og internasjonale konkurransemyndigheter. Planen er at handelen skal være avsluttet i 3. kvartal 2018.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079