Dette skal bli industriens egen møteplass

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

I Norge har vi lenge manglet et samlende arrangement for bearbeidende industri/verkstedindustri/automatiseringsbransjen. «SMART industri 2018» skal gjøre noe med det. 17.-19. april 2018 arrangeres det største og viktigste samlingspunktet for denne industrien i Norge på 10-15 år.


SMART industri skal bli en sentral møteplass for alle med et industrielt siktemål. Her hjemme har vi arrangementer som ONS og OTD for miljøene i offshore og subsea og vi har Nor-Shipping for sjøfarten. Byggenæringen har sin Bygg Reis Deg-messe og havbruksnæringen sin Aqua Nor. Men industrielt, for verkstedbedrifter i fastlands-Norge, for tusener av bedrifter som bl.a. jobber som underleverandører med sine produkter og tjenester, der har det de siste 10-15 årene vært svært liten, felles aktivitet.

Dette gjøres det nå noe med . Akkurat som hos broderfolkene der svenskene har sin enorme underleverandørmesse Elmia Subcontractor, danskene sin store industrisamling i Herning, skal vi få vårt nye arrangement SMART industri. SMART står for S=sveis, M=maskin, A=automasjon, R=robot, T=teknologi, der plast- og komposittindustrien går inn under teknologi.

Bak arrangementet står 10 solide partnere som ønsker å gjøre et felles løft – se egen faktaboks. Ytterligere noen sitter «på gjerdet». Målet er klart: få etablert en industriell møteplass som kan bli en jevnlig foreteelse, f.eks. hvert andre år.
Foreløpig er det Plastforum som representerer polymerindustrien. Etter bladets oppfatning er klart at også komposittbedrifter og plastbearbeidere må vise industri-Norge hva de står for! Plastforum tror det eksempelvis kan skje fra en felles paviljong i Teknologi-delen av messen. Mer om en mulig fellesstand etter hvert. Og for å gjøre det klart: Plastforum overlater gjerne plassen til en eller flere av bransjeorgansasjonene for våre industrier.

SMART Industri 2018 blir et moderne arrangement, der det ikke bare er utstillere som fyller hallene. På Norges Varemesse blir det foredrag og kompetansehevende aktiviteter i fleng, Det er allerede klart at det blir flere som legger sine årsmøter hit, det blir konkurranser og trolig også Norgesmesterskap i industrielle ferdigheter.
Det vil for øvrig bli gjort ekstra stas på de mest innovative og grønne produktene og tjenestene ved at disse plasseres på egne områder i messehallen.

Dette blir Norges største industrisamling for verkstedindustrien på veldig lenge. SMART Industri skal bli verkstedindustriens EGEN messe! En messe industrien allerede fra starten av har et eierforhold til. Deres egne organisasjoner står bak.

Delta på SMART industri på Norges Varemesse 17.-19. april 2018.

Mer informasjon følger i ukene som kommer. De første påmeldingene er allerede et faktum og du kan se mer på:
http://smart-industri.no/?newWindow=1


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Nyhetsbrev

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Online Newspaper Archive

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Kjøpet av Braskem ventes sluttført i oktober

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Ukens vits: Hevnen er søt

«Speakers Corner» på NTNU i Gjøvik – bruk muligheten!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.224