23948sdkhjf

Dette skal bli industriens egen møteplass

I Norge har vi lenge manglet et samlende arrangement for bearbeidende industri/verkstedindustri/automatiseringsbransjen. «SMART industri 2018» skal gjøre noe med det. 17.-19. april 2018 arrangeres det største og viktigste samlingspunktet for denne industrien i Norge på 10-15 år.

SMART industri skal bli en sentral møteplass for alle med et industrielt siktemål. Her hjemme har vi arrangementer som ONS og OTD for miljøene i offshore og subsea og vi har Nor-Shipping for sjøfarten. Byggenæringen har sin Bygg Reis Deg-messe og havbruksnæringen sin Aqua Nor. Men industrielt, for verkstedbedrifter i fastlands-Norge, for tusener av bedrifter som bl.a. jobber som underleverandører med sine produkter og tjenester, der har det de siste 10-15 årene vært svært liten, felles aktivitet.

Dette gjøres det nå noe med . Akkurat som hos broderfolkene der svenskene har sin enorme underleverandørmesse Elmia Subcontractor, danskene sin store industrisamling i Herning, skal vi få vårt nye arrangement SMART industri. SMART står for S=sveis, M=maskin, A=automasjon, R=robot, T=teknologi, der plast- og komposittindustrien går inn under teknologi.

Bak arrangementet står 10 solide partnere som ønsker å gjøre et felles løft – se egen faktaboks. Ytterligere noen sitter «på gjerdet». Målet er klart: få etablert en industriell møteplass som kan bli en jevnlig foreteelse, f.eks. hvert andre år.
Foreløpig er det Plastforum som representerer polymerindustrien. Etter bladets oppfatning er klart at også komposittbedrifter og plastbearbeidere må vise industri-Norge hva de står for! Plastforum tror det eksempelvis kan skje fra en felles paviljong i Teknologi-delen av messen. Mer om en mulig fellesstand etter hvert. Og for å gjøre det klart: Plastforum overlater gjerne plassen til en eller flere av bransjeorgansasjonene for våre industrier.

SMART Industri 2018 blir et moderne arrangement, der det ikke bare er utstillere som fyller hallene. På Norges Varemesse blir det foredrag og kompetansehevende aktiviteter i fleng, Det er allerede klart at det blir flere som legger sine årsmøter hit, det blir konkurranser og trolig også Norgesmesterskap i industrielle ferdigheter.
Det vil for øvrig bli gjort ekstra stas på de mest innovative og grønne produktene og tjenestene ved at disse plasseres på egne områder i messehallen.

Dette blir Norges største industrisamling for verkstedindustrien på veldig lenge. SMART Industri skal bli verkstedindustriens EGEN messe! En messe industrien allerede fra starten av har et eierforhold til. Deres egne organisasjoner står bak.

Delta på SMART industri på Norges Varemesse 17.-19. april 2018.

Mer informasjon følger i ukene som kommer. De første påmeldingene er allerede et faktum og du kan se mer på:
http://smart-industri.no/?newWindow=1
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361