ENGEL etablerer ny enhet for prosjektering av komposittprodukter i store serier

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

ENGEL-konsernet fortsetter å styrke kompetansen for lettvektskonstruksjoner og gjør seg klar for forventet økt etterspørsel av innovative komposittdetaljer. En nyopprettet avdeling, ENGEL Composite Systems, skal bistå og støtte kundene i prosjektplanleggingen og serielanseringer av produksjonssystemer for produksjon av komposittkomponenter i store volumer.


Avdelingen sorterer under Center for Lightweight Composite Technologies og skal fra nå av fokusere sterkt på tverrfaglig utvikling av nye og kostnadsbesparende prosedyrer for prosessering. Og ifølge ENGEL skal det ikke mangle på penger!

Produksjon av lettvektsdetaljer er blant plastindustriens største vekstdrivere. Engel har vært klar over dette lenge. Det var i 2012 at konsernet opprettet Center for Lightweight Composite Technologies i St. Valentin, Østerrike. Nå tar man ytterligere steg.
Målet har helt fra starten av vært å intensivere utviklingen av teknologier for fremstilling av fiberkompositter. Utviklingen skjer i nært samarbeid med kunder, partnerfirmaer og forskningsinstitutter. Det man ønsker er å stable på bena effektive og økonomiske prosesser for produksjon av høyvolumserier. Viktige områder er bilindustri og forbrukerelektronikk.

Utviklings-, industri- og automatiseringseksperter trekkes med i dette arbeidet. Fra nå av vil ENGEL Composite Systems være ansvarlig for prosjektplanleggingen av komposittsystemer og for prosjektgjennomføringen. Det skal gjelde for alle land der ENGEL er representert.
Den nye underavdelingen representerer et viktig grensesnitt for alle ENGEL-kunder som har interesser på området. ENGEL stiller store ressurser til rådighet og mange av enhetene i konsernet deltar: Center for Lightweight Composite Technologies, forretningsenhetene i konsernet og ikke minst automatiseringsavdelingen.

Alle eksisterende kompositteknologier vil bli ivaretatt i den nye strukturen. Dette inkluderer teknologier som spenner fra HP-RTM og SMC, prosessering av halvfabrikata termoplastprodukter til termoplastisk vev og stoff, samt tape, til reaktive teknologier som in situ polymerisering (T-RTM).
ENGELs høye nivå av kompetanse innenfor automatisering og systemløsninger vil være en viktig bidragsyter i utviklingen av økonomiske løsninger for storskala komposittserier.
Med maskinserien v-duo tilbyr ENGEL maskiner som er spesielt utviklet for å møte kravene til komposittindustrien.
I det hele tatt vil ENGEL øke utviklingsressursene til de nye komposittteknologiene.
(Mer om saken i novemberutgaven av Plastforum. red.anm.)


Hold deg opdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Bygger stort visningssenter for havbruk

Ukens vits: Helgearbeid

Etablerer nytt robot-samarbeid i Skandinavia

Storordre til Hexagon Composites

Stadig flere solceller på norske hustak

Tre nye katapulter rettet mot havnæringene

Nyhetsbrev

Rolls-Royce kan kutte mange stillinger fredag

Online Newspaper Archive

Full fres og heder for TOMRA

Utvikler ny batteriløsning

Nytt supermolekyl skal produseres på Herøya

SINTEF etablerer fond for nystartede bedrifter

VPI solgt til irsk selskap

Pipelife lanserer STORE, dobbeltveggede rør

Brødr. Aa vant Siva-prisen

ATM Brovig og ENGEL med serviceavtale

Hedersprisen til Paal Fischenich

Tester ut ny tidevannsteknologi

USA valgte NSM-missiler fra Kongsberg

På arktisk ekspedisjon for å kartlegge mikroplast

Oppdatert om rør-i-rør

Kutter anslag for oljeinvesteringer

Nasjonalt fagskoleråd krever opprykk for fagskolene

Nasjonalt fagskoleråd krever opprykk for fagskolene Stortinget har vedtatt ny lov om høyere yrkesfaglig utdanning – nå er det opp til Regjeringen om fagskolene blir plassert på et høyere nivå i kvalifikasjonsrammeverket.

Ukas vits: Lønnsforhandling

Lanserer ny standard for vann og avløp

Bortimot 30 personer hadde møtt opp da den nye DiVA-guiden ble lansert i Norconsults lokaler i Sandvika 22. mai. DiVA, Digital VA-forvaltning, skaper en helt ny standard for hoved- og saneringsplaner i vann- og avløpsbransjen.

Vellykket års og medlemsmøte i Norsk Komposittforbund

Ny toppsjef i Norner

Skal få plastdetaljer lettere ut av formverktøyet

Dette er Prosess 21

Optimistiske ledere

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.147