23948sdkhjf

ENGEL etablerer ny enhet for prosjektering av komposittprodukter i store serier

ENGEL-konsernet fortsetter å styrke kompetansen for lettvektskonstruksjoner og gjør seg klar for forventet økt etterspørsel av innovative komposittdetaljer. En nyopprettet avdeling, ENGEL Composite Systems, skal bistå og støtte kundene i prosjektplanleggingen og serielanseringer av produksjonssystemer for produksjon av komposittkomponenter i store volumer.

Avdelingen sorterer under Center for Lightweight Composite Technologies og skal fra nå av fokusere sterkt på tverrfaglig utvikling av nye og kostnadsbesparende prosedyrer for prosessering. Og ifølge ENGEL skal det ikke mangle på penger!

Produksjon av lettvektsdetaljer er blant plastindustriens største vekstdrivere. Engel har vært klar over dette lenge. Det var i 2012 at konsernet opprettet Center for Lightweight Composite Technologies i St. Valentin, Østerrike. Nå tar man ytterligere steg.
Målet har helt fra starten av vært å intensivere utviklingen av teknologier for fremstilling av fiberkompositter. Utviklingen skjer i nært samarbeid med kunder, partnerfirmaer og forskningsinstitutter. Det man ønsker er å stable på bena effektive og økonomiske prosesser for produksjon av høyvolumserier. Viktige områder er bilindustri og forbrukerelektronikk.

Utviklings-, industri- og automatiseringseksperter trekkes med i dette arbeidet. Fra nå av vil ENGEL Composite Systems være ansvarlig for prosjektplanleggingen av komposittsystemer og for prosjektgjennomføringen. Det skal gjelde for alle land der ENGEL er representert.
Den nye underavdelingen representerer et viktig grensesnitt for alle ENGEL-kunder som har interesser på området. ENGEL stiller store ressurser til rådighet og mange av enhetene i konsernet deltar: Center for Lightweight Composite Technologies, forretningsenhetene i konsernet og ikke minst automatiseringsavdelingen.

Alle eksisterende kompositteknologier vil bli ivaretatt i den nye strukturen. Dette inkluderer teknologier som spenner fra HP-RTM og SMC, prosessering av halvfabrikata termoplastprodukter til termoplastisk vev og stoff, samt tape, til reaktive teknologier som in situ polymerisering (T-RTM).
ENGELs høye nivå av kompetanse innenfor automatisering og systemløsninger vil være en viktig bidragsyter i utviklingen av økonomiske løsninger for storskala komposittserier.
Med maskinserien v-duo tilbyr ENGEL maskiner som er spesielt utviklet for å møte kravene til komposittindustrien.
I det hele tatt vil ENGEL øke utviklingsressursene til de nye komposittteknologiene.
(Mer om saken i novemberutgaven av Plastforum. red.anm.)
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078