23948sdkhjf

Store investeringer hos Rapid Granulator

Rapid Granulator opplever at gjenvinning og sirkulær økonomi er i vinden og gir big business. Det er for tiden meget stor etterspørsel etter selskapets kvernprogram. For å effektivisere og forbedre produksjonen investerer selskapet i bearbeidingsutstyr ved hovedkontoret i Bredaryd, Sverige. Investeringene beløper seg til rundt 40 mill. SEK.

Det skal installeres tre høypresisjons, toppautomatiserte bearbeidingssentra. Investeringen skal bidra til å gi selskapet ekstra kapasitet til å produsere nøkkelkomponenter med høye toleranser samtidig som produksjonsflyt og kvalitetskontroll forbedres.

En ny «Done-in one» dreie- og fresemaskin ble installert i april i år, en fleroperasjonsmaskin i juni og den tredje er planlagt installert ved kommende årsskifte. De to fleroperasjonsmaskinene er totalintegrert med et FMS-senter som betjenes av robotutstyr. Det gjør det mulig å produsere deler uten noen form for manuell kontroll. Hver og en av fleroperasjonsmaskinene har mer enn 200 forskjellige verktøy, kan gjøre mange typer av bearbeiding, bl.a. fresing, sliping, boring og gjenging.
Komponentene skal brukes i hele utvalget av kverner som Rapid produserer både i Bredaryd samt ved selskapets amerikanske produksjonsanlegg i Pittsburgh, PA.
(Mer i november-utgaven av Plastforum. red. anm.)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094