23948sdkhjf

Europeisk prosjekt for kjemisk gjenvinning av PET

Et nytt, europeisk Horisont-prosjekt for kjemisk gjenvinning av PET er offisielt lansert. Prosjektet DEMETO har som mål å få til en kjemisk depolymerisering av PET i industriell skala basert på en mikrobølge-prosess. Prosjektet satser på en start med farget flaskeavfall.

Et sekstitalls personer fra europeisk PET-emballasje- og polyesterindustri var i slutten av september samlet i Brussel, og fikk et innblikk i DEMETO-prosjektet, inkludert en teknisk gjennomgang, økonomiske aspekter samt hvilken rolle det vil spille i en sirkulær økonomi.

DEMETO skal komme med forslag til en fullskala prosess som gjør det mulig, på kjemisk måte, å resirkulere PET-flasker, matbeholdere og til og med tekstiler på en lønnsom og bærekraftig måte.
Kjerneteknologien er utviklet av en av prosjektpartnerne, selskapet gr3n. Teknologien muliggjør en effektiv prosessintensivering av depolymeriseringsreaksjonen (hydrolyse) av plast, alt fra flasker til alle mulige produkter. Produktene føres tilbake til byggeklossene (EG og PTA) og dermed til en ny start som jomfruelige råvarer. Og en full, sirkulær sløyfe for PET.

Forretningsmessig vil DEMETO benytte synergiene fra to, industrielle prosesser, utviklet av
gr3n (produsent av reaktive enheter) og Processi Innovativi, en EPC-entreprenør som bygger fullskala depolymeriseringsanlegg. gr3n skal forsyne Processi Innovativi med kjemikaliene og reaktive komponenter som kreves i anleggene.
Prosjektet har mottatt finansiering fra EUs forskningsprogram Horizon 2020.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078